ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022 ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Δυναμική παρουσία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2022
60 εκδηλώσεις, με 3500 καλλιτέχνες

 

Ακόμη πιο κοντά έφερε τις τέχνες στους πολίτες το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2022, δίνοντας βήμα σε νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Στον απολογισμό του παρουσίασε τις σημαντικότερες πολιτιστικές του δράσεις: Από τους καθιερωμένους και αγαπητούς πλέον θεσμούς του όπως το «Φεστιβάλ Επταπυργίου», τις «Βραδιές πολιτισμού στην Βίλα Αλατίνη» αλλά και το «Με επίσημο ένδυμα», μέχρι τις νεοσύστατες δράσεις όπως το «1ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης», και τις επετειακές δράσεις του για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, όπερας, ποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο του προγραμματισμού. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών είχε ελεύθερη είσοδο κάνοντας έτσι πιο προσιτό τον πολιτισμό στους πολίτες.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου αναφέρει: «Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω κορωνοϊού, το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τον πολιτισμό μας. Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε 60 εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τις παρακολούθησαν 40.000 θεατές. Συμμετείχαν 3500 καλλιτέχνες, 92% από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέντε παραγωγές του (οι 3 του Φεστιβάλ Επταπυργίου) βιντεοσκοπήθηκαν και θα προβληθούν από την συχνότητα της ΕΡΤ3, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 θεατές θα τις παρακολουθήσουν μέσα στο 2023. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να τις απολαύσει. Τέλος η Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη, παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 & 15 Ιανουαρίου».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το απολογιστικό video των δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ 2022

https://drive.google.com/file/d/1MzaMTeQYtfbaEGkFaZ5DlVCrVB-THPGG/view