Black-White-Simple-Music-Festival-Instagram-Story

«ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ

 

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»
της Χρύσας Σπηλιώτη

 

Σάββατο 21 Μαΐου 2022
ΏΡΑ 21:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
(Αγ. Δημητρίου κ΄ 3ης Σεπτεμβρίου)

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης  παρουσιάζουν την Θεατρική παράσταση των σπουδαστών του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη τo Σάββατο 21 Μαΐου ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, σκηνοθεσία Ελευθερία Τέτουλα, Μάρω Αργυρίου

Ειδικότητα: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Δ΄ Εξάμηνο

Συμμετέχουν οι σπουδαστές/τριες: Αβραμίδου Μάρθα, Αθανασίου Γιώργος, Αμπελίδη Ελευθερία, Βαλασίδου Κωνσταντίνα, Δεμιρτζόγλου Ανατολή, Κουμούρη Χριστίνα, Μάρδαλη Μιχαέλα, Μαστροπάντσου Γαβριέλα, Μητρούλης Ηλίας, Νάνου Χαρίκλεια, Ντόκο Βαγγέλης, Παντζούρη Αγγελική, Παρχαρίδου Κυριακή, Τάχου Αρετή, Τσέκου Βασιλική, Τσουνίδου Ελένη, Χατζηιωάννου Σταυρούλα, Ψύλλας Γιώργος

 

Σκηνοθετικό σημείωμα Ελευθερίας Τέτουλα
Πολλοί λένε ότι η υποκριτική είναι πάνω απ’ όλα ταλέντο και εν μέρει έχουν δίκιο. Όμως μετά από είκοσι χρόνια στο θέατρο πιστεύω πως πιο σημαντικά είναι η γνώση, η μέθοδος, η σκληρή δουλειά, η πίστη ότι θα τα καταφέρεις, και πάνω απ’ όλα η θέληση να προσφέρεις με την τέχνη σου στους Άλλους, στην κοινωνία, στον Άνθρωπο. Για μένα αυτός είναι ο ρόλος των δασκάλων και των σκηνοθετών. Να εμπνεύσουν στους σπουδαστές τους και στους ηθοποιούς τους αυτή τη φιλοσοφία, αυτό το όραμα. Με αυτή τη λογική ήρθα να διδάξω θέατρο στο Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης και αν έστω και λίγο τα κατάφερα αυτό θα με κάνει ευτυχισμένη! Συνταξιδιώτες μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι, σας ευχαριστώ!

 

Σημείωμα διευθυντή Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης κ. Αντωνίου Καταβέλου
Η κατάρτιση που προσφέρει το Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης, φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό μοχλό της δημιουργικής συμμετοχής των σπουδαστών/τριών πολλών ειδικοτήτων, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό πεδίο. Σήμερα ειδικά ο λόγος της, είναι σημαντικός για την εμπλουτιστική συμβίωση των ανθρώπων. Ο εκπαιδευτικός-καλλιτέχνης παράλληλα, είναι αυτός που θα διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση και θα ευαισθητοποιήσει τους σπουδαστές του στις ποιότητες του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τα διαφορετικά συστήματα αξιών και επικοινωνίας των ανθρώπων. Οι σπουδαστές μας με την σειρά τους, μέσα από το θέατρο και όλες τις τέχνες, θα προσεγγίσουν βιωματικά το κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να αποκοπούν από το ηθικό πεδίο. Έτσι θα εμβαθύνουν στην ζωή τους με αισθητική απόλαυση και διαλογική ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Μη σταματώντας να καλλιεργούμαστε, να καταρτιζόμαστε και να σκεφτόμαστε συνεκτικά, ας στοιχηματίσουμε υπέρ του ανθρώπινου στοχασμού, ως το μέσον μέσα από το οποίο, θα ανασύρουν οι άνθρωποι, λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα τους.

 

Η παράσταση διενεργείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας και τη στήριξη του Ολυμπιακού Μουσείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Black-White-Simple-Music-Festival-Instagram-Story                IMG_20220505_191816