1-002

“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ”

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΗΝ 3η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

«Μουσικά αφιερώματα»

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό
στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του,
συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»

 

20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την περιφέρεια μας, θα διοργανωθούν από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθούν μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook. Έχετε την δυνατότητα επίσης, να συνδεθείτε με το live streaming της κάθε εκδήλωσης και μέσα από την ιστοσελίδα www.kepo.gr. Έπειτα από τις δύο επιτυχημένες ενότητες, η πρώτη αφιερωμένη σε μουσικές από το θέατρο και τον Κινηματογράφο και η δεύτερη αφιερωμένη στους μουσικούς της πόλης, συνεχίζουμε με την τρίτη ενότητα με θέμα:

                                                                      «Μουσικά αφιερώματα»

Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζουμε 4 μουσικά αφιερώματα, το καθένα με την δική του αισθητική και την δική του στόχευση. Οι συναυλίες αυτές θα στηθούν καλλιτεχνικά στο Π.Κ. Αλέξανδρος και θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING ημισκηνοθετημένες, άρτια βιντεοσκοπημένες και κάθε φορά εστιάζοντας στον αφιερωματικό χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το  Δελτίο Τύπου.

 

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στον Σεφέρη» σε μελοποιήσεις Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Ηλία Ανδριόπουλου.
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα»
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο ακορντεόν»
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση» με το μουσικό σχήμα Smyrna.

Όλες οι διαδικτυακές δράσεις (live streaming) που θα παρουσιαστούν μέσα από την σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

🔶 Οι διαδικτυακές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΤΩΡΑ διαθέσιμες και στην πλατφόρμα estage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν facebook. Τα live stream του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μεταδίδονται εκτός από τη σελίδα μας στο facebook και από την διαδικτυακή πλατφόρμα ✅estage.gr

 

3ο live streaming αυτής της ενότητας
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00

«Αφιέρωμα στο ακορντεόν»

«Αφιέρωμα στο ακορντεόν» Πόσες χώρες και εποχές εκφράστηκαν άραγε μέσα από αυτό το μοναδικό και αγαπημένο όργανο; ‘Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τους ήχους του ακορντεόν στη Γαλλία και στην Edith Piaf, στην Αργεντινή και στον Astor Piazzolla, στην Αθήνα και στον Αττίκ, στην Πορτογαλία και στα fado, στην Ιταλία και στην tarantella. Θράκη, Μακεδονία, Βαλκάνια. Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν, που διαπερνά τα σύνορα και τον χρόνο.

Συντελεστές:
Έλσα Μουρατίδου – τραγούδι
Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν
Γιάννης Καρακαλπακίδης – κοντραμπάσο

 

Το 3ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» π. ΚΕ.ΠΕ.Π

Το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. «Άγιος Δημήτριος», π. ΚΕ.ΠΕ.Π. ιδρύθηκε το 1975. Είναι πιστοποιημένο με την Γ.Π.Π2(γ)/46236/26-5-2004 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Σωματείο εποπτευόμενο και ελεγχόμενο από τη Διεύθυνση Προνοίας του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη. Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη του ΠΑΑΠΑΘ Άγιος Δημήτριος, του Κέντρου Ημέρας, του Φιλοξενείου, του Εθελοντικού Προγράμματος, προκειμένου να καλυφθούν υλικές ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και με πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φροντίδας των περιθαλπομένων παιδιών του Ιδρύματος, του Κέντρου Ημέρας και του Φιλοξενείου.

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
210/480910-66
IBN: GR 29 0110 2100 0000 2104 8091 066

-ΤΟΥ-ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ-ΑΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ημέρα

13/11/2020

Ώρα

21:00
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ