-στο-Ρεμπέτικο_n

“ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ”

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΗΝ 3η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

«Μουσικά αφιερώματα»

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό
στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του,
συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»

 

20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την περιφέρεια μας, θα διοργανωθούν από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθούν μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook. Έχετε την δυνατότητα επίσης, να συνδεθείτε με το live streaming της κάθε εκδήλωσης και μέσα από την ιστοσελίδα www.kepo.gr. Έπειτα από τις δύο επιτυχημένες ενότητες, η πρώτη αφιερωμένη σε μουσικές από το θέατρο και τον Κινηματογράφο και η δεύτερη αφιερωμένη στους μουσικούς της πόλης, συνεχίζουμε με την τρίτη ενότητα με θέμα:

 

                                                                                               «Μουσικά αφιερώματα»

Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζουμε 4 μουσικά αφιερώματα, το καθένα με την δική του αισθητική και την δική του στόχευση. Οι συναυλίες αυτές θα στηθούν καλλιτεχνικά στο Π.Κ. Αλέξανδρος και θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING ημισκηνοθετημένες, άρτια βιντεοσκοπημένες και κάθε φορά εστιάζοντας στον αφιερωματικό χαρακτήρα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το Δελτίο Τύπου.

 

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στον Σεφέρη» σε μελοποιήσεις Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Ηλία Ανδριόπουλου.
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα»
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο ακορντεόν»
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ώρα: 21:00 – «Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση» με το μουσικό σχήμα Smyrna.

Όλες οι διαδικτυακές δράσεις (live streaming) που θα παρουσιαστούν μέσα από την σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

🔶 Οι διαδικτυακές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΤΩΡΑ διαθέσιμες και στην πλατφόρμα estage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν facebook. Τα live stream του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από χθες μεταδίδονται εκτός από τη σελίδα μας στο facebook και από την διαδικτυακή πλατφόρμα ✅estage.gr

Πατήστε το παρακάτω Link για να παρακολουθήσετε απόψε Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 21:00 το “Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο” με το μουσικό σχήμα της “Πριγκηπέσσας”

https://estage.gr/videos/afieroma-sto-rebetiko-me-to-mousiko-schima-prigkipessa/?fbclid=IwAR0khLPFhaNhf-Rtw34aqybe6u5v0b_v09m3qap4ybgFTJvPWXMdm9PGqUA

 

2ο live streaming αυτής της ενότητας
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00

«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο»

«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» με το μουσικό σχήμα της «Πριγκηπέσσας» που θα επιχειρήσει να κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο προπολεμικό και το μεταπολεμικό ρεμπέτικο τραγούδι. Καταξιωμένοι μουσικοί θα παρουσιάσουν μια επιλογή από έργα του Τσιτσάνη, Καρβέλη, Μητσάκη, Παπαϊωάννου, ένα πρόγραμμα βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του ’40 και ’50 και φτάνει ως τα πρώτα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ’60. Τα τραγούδια παίζονται με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανά και λειτουργικά στην επικοινωνία τους με το κοινό.
Το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με κορυφαίους ερμηνευτές όπως τους Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Νέγκα, Ζ. Παπαδοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Κ. Βέττα, Α. Καρακότα, Μ. Λιδάκη, Γ. Μαργαρίτη, Μ. Ασλανίδου, Π. Παπαδοπούλου καθώς και με τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, Μανώλη Πάππο, Γιώργο Δράμαλη και Νίκο Τατασόπουλο.
Η «Πριγκηπέσσα» σε πλήρη σύνθεση έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία σε αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στην Ρουμανία, στη Γερμανία στην Κύπρο και σε συναυλίες και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.

Συντελεστές:
Χρήστος Μαστέλλος- φωνή
Μαρία Φραγκούλη – φωνή
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς – μπουζούκι, φωνή
Ηρακλής Βαβάτσικας – ακκορντεόν, φωνή
Δημήτρης Σφίγγος- κιθάρα, φωνή

 

Το 2ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Σύλλογο Εθελοντών «Albatros»

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 2017 από την ανάγκη των ανθρώπων για να στηριχθούν μετά από την οικονομική κρίση που περάσανε αλλά κ την προσφυγική κρίση.
Είναι το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργούν με βάση τον εθελοντισμό
Η αλληλεγγύη είναι το όραμα τους.
Στο χώρο τους συγκεντρώνουνε ρούχα, τρόφιμα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής για όλες τις ευάλωτες ομάδες κ τους πρόσφυγες.
Πραγματοποιούνται αλληλέγγυα μαθήματα για μαθητές λυκείου, ενήλικες, ξένες γλώσσες, ζωγραφική, μουσική κλπ
Δεν επιχορηγούνται από το κράτος, τον Δήμο κλπ
Προσπαθούνε μόνοι τους με διάφορα events να πληρώσουνε τα έξοδα τους
Οι φίλοι τους αλληλέγγυοι είναι αυτοί που τους στηρίζουν

Τραπεζικοί λογαριασμοί:

Tράπεζα Πειραιώς
5202093970586
GR37017220200052093970586

ALBATROS

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ημέρα

09/11/2020

Ώρα

21:00
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ