POSTER ALEXANDROS2 01

ΒΑΡΙΕΤΕ “ΤΣΕΧΩΦΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 | ΩΡΑ 21:00

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την θεατρική παράσταση Βαριετέ “Τσεχωφικοί ήρωες σε κρίση” από την Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων “Μελίνα Μερκούρη” της Κοινωφελούς Επιχείρησης υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης- Συκεών σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου.

Για Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ατενίζοντας τον διαχρονικό ορίζοντα της τσεχωφικής δημιουργίας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε έναν θεατρικό θησαυρό: ήρωες και ρόλοι σε κρίση ταυτότητας.

Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική και κοινωνική παρακμή, απόρροια της σοβαρής πτώσης των αξιών, αυτοί οι ήρωες, τύποι χαρακτηριστικοί για την εποχή τους που όμως είναι διαχρονικοί και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πανανθρώπινοι, μας έδωσαν το υλικό, μέσα από μια ποικιλία διηγημάτων και θεατρικών έργων, για να στήσουμε μια παράσταση 6 επεισοδίων και 22 ρόλων.

Επιμείναμε στη νοηματική πυκνότητα και ψυχογραφική σαφήνεια για να τους «αναγνώσουμε» ερμηνευτικά και τους παραδίδουμε στην κρίση του σημερινού θεατή. Σε μια παράσταση γέλιου, γιατί αυτό απελευθερώνει το μυαλό και ενεργοποιεί τις αισθήσεις, καταστέλλουμε τον φόβο και κινητοποιούμε την ελπίδα για τον καθένα από εμάς.

Γελάστε, χωρίς ενοχές και προκαταλήψεις, σε μια παράσταση που φτιάχτηκε με υλικά του χθες για το σήμερα.

Συντελεστές:

Απόδοση – προσαρμογή κειμένων: Η θεατρική ομάδα
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Αναστασία Γαλλού
Επιμέλεια μουσικής: Σταμάτης Στάμογλου
Δημιουργικό αφίσας: Αργυρώ Τσιώμου

Ερμηνεύουν τους ρόλους:

Ιωάννα Αϊναλή, Σάββας Παντελίδης, Ελένη Μπέζα, Μαρία Κοζίδου, Πασχαλίνα Γρούτκα, Κωνσταντίνα Ξενιτοπούλου, Πέτρος Μπόζογλου.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά-απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για την ΑΡΩΓΗ και την ΕΥΝΟΙΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ”

Ημέρα

14/03/2020

Ώρα

21:00

Κόστος

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”
Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”, Εθνικής Αμύνης 1 Θεσσαλονίκη

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/