peridis1024

Ορφέας Περίδης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης «..με δυο κιθάρες»

Στις 22 Ιουλίου 2020 ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έρχονται στους κήπους της Βίλλας Αλλατίνη «..με δυο κιθάρες» παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση στο πλαίσιο των συναυλιών που γίνονται με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μουσική τους πρόταση θα έχει φυσικά ως επίκεντρο τις κιθάρες. Τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της βραδιάς.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και εξαιρετικός μελωδός Ορφέας Περίδης μας έχει ταξιδέψει με την μελωδική φωνή τους με επιτυχίες του όπως το «Φωτοβολίδα», το «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου», το «Αχ να σε δω», «Φεύγω», «Τα τσιγάρα» κ.ά..

Έχει πάρει πτυχίο Αρμονίας και κλασσικής κιθάρας. Η πρώτη στιγμή που ξεχώρισε για τη δουλειά του ήταν το 1990 όπου συμμετείχε δίσκο του Νίκου Παπάζογλου “Σύνεργα” με τρία τραγούδια (Μάτια μου, Φεύγω, Θάνατο θέλω τραγικό) που έκαναν αίσθηση. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1993 με τον πρώτο δίσκο «Αχ ψυχή μου φαντασμένη».

Ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης από το 1987 δραστηριοποιείται ως συνθέτης, κιθαριστής και παραγωγός – ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι Θεοδωράκης, Brouwer, Μαμαγκάκης, Σπανός, Λεοντής, Σαββόπουλος, τους μαέστρους Κάρολο Τρικολίδη, Δημήτρη Αγραφιώτη, Οδυσσέα Δημητριάδη, Λουκά Καρυτινό, τους τραγουδιστές Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη τους στιχουργούς Δημήτρη Λέντζο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Λίνα Δημοπούλου καθώς και με τα συμφωνικά σύνολα London Philharmonia, Κ.Ο.Θ, Sinfonietta Beograd, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Μουσικά Σύνολα του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσ/νίκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (επιμ. Μαρίας Θωίδου) κ.α.

Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται τα άλμπουμ: Χάλκινα Φεγγάρια (2013), Myrtia (2016), Greatest Greek Musicians: 5 Magic Tracks (Classical Guitar) (2016), Παράξενο Τσίρκο (2018), Greek Cinema Music for classical Guitar (2020).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Ημέρα

22/07/2020

Κόστος

Είσοδος Ελεύθερη

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τοποθεσία

Βίλα Αλλατίνη
Βίλα Αλλατίνη, Βασιλίσσης Όλγας 198, Θεσσαλονίκη 54631
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ