Afisa 3 1

Ο Αιώνιος Έφηβος

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΏΡΑ 20:00

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο “Ο Αιώνιος Έφηβος” που φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι “Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα”, που θα πλαισιώνεται από τον Κώστα Μακεδόνα.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη του ΚΘΒΕ, του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ και της Θεματικής Αντιπεριφέρειας Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ.

 

Τραγουδούν: Μαίρη Δούτση, Γεωργία Μαυρατζά, Χριστίνα Τσίτου, Τάσος Σιδηρόπουλος, Ιορδάνης Καρασίδης.

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα

Guest: Κώσταs Μακεδόνας

Απαγγελία- Επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή- Edwards

Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Αντί Εισιτηρίου συνδράμουμε με κουπόνια των 5, 10, 15 € για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και υπέρ του Ορφανοτροφείου Μέλισσα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. τον τίμησε με μια μουσική εκδήλωση «Ελύτης, ο αιώνιος έφηβος» με τον Κώστα Μακεδόνα και την δυναμική νεανική ορχήστρα τους «Νέους μουσικούς χωρίς σύνορα», σκηνοθετική επιμέλεια και απαγγελία: Άντα Τσεσμελή, παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς, σε κείμενα της Άννας Μυκωνίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Οκτωβρίου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα μεταξύ άλλων από τον «Ήλιο τον ηλιάτορα», «Το άξιον Εστί», «Τα ρω του Έρωτα»

Ήταν μία εξαιρετική βραδιά. Μυσταγωγία, αισθητική και όραμα. Συγκινητική η χειραψία που έδωσε ο κόσμος με τον παγκόσμιο λογοτέχνη, τον Οδυσσέα Ελύτη. Η αίθουσα γέμισε από την μαγεία των στίχων του, από τις μελωδικές φωνές των εξαιρετικών τραγουδιστών, από τις απαγγελίες της πολυτάλαντης Άντας Τσεσμελή και του μαγευτικού Παναγιώτη Κουντουρά. Η προσέλευση του κόσμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του Θεάτρου ήταν πάνω από 1300 άτομα, με 400 άτομα να μην τα καταφέρουν τελικά να μπουν στην αίθουσα αλλά και γύρω στα 250 άτομα να παρακολουθούν την εκδήλωση όρθιοι.

Την ορχήστρα εκτός του Κώστα Μακεδόνα πλαισίωσαν οι τραγουδιστές: Μαίρη Δούτση, Γεωργία Μαυρατζά, Χριστίνα Τσίτου, Τάσος Σιδηρόπουλος και Ιορδάνης Καρασίδης. Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Ανδρέας Τσιμπανογιάννης και την διεύθυνση της ορχήστρας η Ελένη Παγγούρα.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ”

 

Δελτίο Τύπου Συναυλία Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

 

Ημέρα

02/10/2016

Ώρα

20:00

Κόστος

Αντί Εισιτηρίου συνδράμουμε με κουπόνια των 5, 10, 15 € για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και υπέρ του Ορφανοτροφείου Μέλισσα

Τοποθεσία

Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/