ΣΥΝΑΥΛΙΑ προωθηση NEW 0

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μ. ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΏΡΑ 19:00

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την Πασχαλινή Συναυλία του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, μία συναυλία σε τρία μέρη στην οποία θα ακουστούν μεταξύ άλλων το ορατόριο “Stabat Mater Dolorosa G.B Pergolesi” για ορχήστρα, χορωδία και σολίστ και το Κονσέρτο για τρομπέτα, Β μέρος J. Haydn.

Ο ύμνος Stabat Mater Dolorosa (Η Μητέρα στεκόταν λυπημένη) είναι μνημονευτικός του ψυχικού πόνου της Παναγίας κατά την Εβδομάδα των Παθών, όταν θρηνεί τον Ιησού κάτω από τον Σταυρό. Μυθικές διαστάσεις έχει αποκτήσει το Στάμπατ Μάτερ του Ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Περγκολέζι, o θρύλος τον θέλει να γράφει τις τελευταίες νότες του έργου στο νεκροκρέβατό του, λίγες στιγμές προτού τον καταβάλλει η φυματίωση σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Το Concerto για τρομπέτα του J. Haydn είναι ένα από τα αγαπημένα του ρεπερτόριου της τρομπέτας και ίσως το πιο δημοφιλές του Haydn. Το έργο αυτό γράφτηκε το 1796 μετά από αίτημα του Φίλου του Anton Weidinger, που ήταν σαλπιγκτής στην Ορχήστρα της Αυλής της Βιέννης. Ο Weidinger τροποποίησε την σάλπιγγα της εποχής εκείνης σε μία κλειστή τρομπέτα που ήταν ο πρόδρομος της σημερινής και έδινε πολλές περισσότερες τεχνικές και μελωδικές ικανότητες στο έργο.

 

Για Περισσότερες Πληροφορίες Πατήστε εδώ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 2

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ”

Ημέρα

03/04/2018

Ώρα

19:00

Κόστος

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία

Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών
Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, 54621
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/