foto-1

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2022

Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 στον αύλειο χώρο της Βίλας Αλλατίνη  όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Άννα Μυκωνίου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τιμά την Ιστορία, αναδεικνύει την παράδοση και αγκαλιάζει τις σύγχρονες τέχνες. Εξωστρέφεια, υψηλή ποιότητα και αισθητική, έμπνευση από το παρελθόν και ανοιχτό βλέμμα στο μέλλον, είναι τα βασικά συστατικά του», ενώ η κ. Μυκωνίου δήλωσε ότι «Το Φεστιβάλ φέτος χαρακτηρίζεται από μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις σε ένα εμβληματικό μνημείο, ενώ γι’ ακόμη μια χρονιά δεν ακολουθούμε την πεπατημένη».

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ αποτελείται από επτά παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά θα παρουσιαστούν 7 παραγωγές, σε 13 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 350 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν  η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Παντελής Καζαντζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αθανάσιος Μπέγκας, το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Τάνια Κιουμουρτζιίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 Αθανάσιος Κολαλάς, καλλιτέχνες και συντελεστές των παραστάσεων του Φεστιβάλ.

Την παραγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022 περιλαμβάνει περιληπτικά τις εξής παραστάσεις:

17 και 18 Ιουνίου: “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” – Διονύσης Σαββόπουλος με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
21 και 22 Ιουνίου: “Τα τραγούδια του Αρτέμη/1922” – Μουσικοθεατρική παράσταση για το δράμα των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αφιερωμένη στο ορφανοτροφείο “Μέλισσα” όπου θα διατεθούν όλα τα έσοδα.
26 και 27 Ιουνίου: “Μεγάλες Φωνές” – Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Εύη Σιαμαντά.
4 και 5 Ιουλίου: “Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη” – Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.
10 Ιουλίου: “Ραμόν Βάργκας” Gala Όπερας με την ΚΟΘ.
13 και 14 Ιουλίου: “10 Άρπες” – γνωστές κλασικές, κινηματογραφικές και ροκ μελωδίες από το μεγαλύτερο σχήμα με άρπες στην Ελλάδα.
18 και 19 Ιουλίου: “Καταραμένοι Ποιητές” – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Αφήγηση: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Βραδιές ποίησης και μουσικής.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με δέκα νέους μουσικούς από τη Θεσσαλονίκη, που συγκροτούν το σύνολο JoveNata Ensemble (ορχήστρα εγχόρδων).

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ