ΑΝΝΑ ΜΥΚΩΝΙΟΥ

foto-mykoniou

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στην Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο Sorbonne IV, πάνω στο σύγχρονο θέατρο και τη σύγχρονη λογοτεχνία. Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή (Doctorat) στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με θέμα την σύγχρονη ποίηση του 20ου αιώνα, την οποία υποστήριξε το 1992 με mention “Tres honorable”. Δημοσίευσε πολλές μελέτες και άρθρα πάνω στα σύγχρονα λογοτεχνικά κινήματα, πάνω στο θέατρο, καθώς και μια μονογραφία πάνω στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με θέμα “Ελύτης – Σουρεαλισμός, η καταγραφή μιας επίδρασης”.

Μετά το τέλος των σπουδών της, από το 1992 – 2015 δίδαξε Ελληνική, Παγκόσμια και Παιδική Λογοτεχνία στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση, που εδρεύει στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ως Γενική Διευθύντρια.

Το 2015 ανέλαβε το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταρχήν ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος και από τον Ιανουάριο του 2020 ως Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια.