Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ είναι ο φορέας πολιτισμού της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σκοπός του είναι η ενίσχυση και προαγωγή της πολιτιστικής ζωής και καλλιτεχνικής παιδείας και δημιουργίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

H κυριότερη δραστηριότητα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι η διοργάνωση και προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ιδρύθηκε το έτος 1996 και κατά τα χρόνια της λειτουργίας του έχει να επιδείξει σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, αρχικά του Νομού Θεσσαλονίκης και τώρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιώντας εκδηλώσεις είτε με αυτοδιοργανώσεις είτε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς, ή με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προβάλλει την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά, δημιουργεί, στηρίζει και αναδεικνύει σημαντικούς θεσμούς, στηρίζει νέους αλλά και καταξιωμένους δημιουργούς και ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά δρώμενα.

Το σύνθημα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι «Ο Πολιτισμός μας αγκαλιάζει ΟΛΟΥΣ» και πάνω σε αυτό το σύνθημα χτίζεται η στρατηγική και οι στόχοι του.

Το 2018 διοργανώθηκαν 141 πολιτιστικές εκδηλώσεις, που τις παρακολούθησαν πάνω από 70.000 θεατές στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το 90% των εκδηλώσεων έγιναν με Ελεύθερη Είσοδο.

Το 2019 διοργανώθηκαν:

  • 170 εκδηλώσεις, οι 130 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ,
  • 18 δικές μας μεγάλες ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ,
  • Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη με 50 καλλιτέχνες και συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας με δική μας παραγωγή.
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ ένας νέος θεσμός για την πόλη μας, την περίοδο του καλοκαιριού, 2-22 Ιουλίου, με συμμετοχή 300 και πλέον καλλιτεχνών
  • Το “ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” με πάνω από 20 στάσεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα,
  • Πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά ΦΕΣΤΙΒΑΛ, φιλοσοφικά σεμινάρια, διαλέξεις, κουκλοθέατρο, βιβλιοπαρουσιάσεις, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” και σε άλλους χώρους και θέατρα της Περιφέρειάς μας,

σε συνεργασία με 850 καλλιτέχνες, το 95% από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκτιμώμενοι θεατές 80.000.