Poster_RGB

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  #SKGLIVE! MUSIC FEST ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ο νέος θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 15,16,17,18 Απριλίου στο Ολύμπιον

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

#SKGLIVE! MUSIC FEST

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο νέος θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

15,16,17,18 Απριλίου στο Ολύμπιον

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

1Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για πρώτη φορά το #SKGLIVE! MUSIC FEST – Ζωνταντεύουμε τη δημιουργία,  έναν νέο θεσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Πρόκειται για ένα 4ημερο Φεστιβάλ μουσικής, 15, 16, 17, 18 Απριλίου, στον εμβληματικό ιστορικό χώρο του Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών βορείου Ελλάδος

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

Poster_RGB

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

15, 16, 17, 18 Απριλίου

 

Social_Days-01

 

 

#Νίκος Χρηστίδης

Ο Νίκος Χρηστίδης είναι τραγουδοποιός από την Θεσσαλονίκη και έχει εκδώσει 2 προσωπικούς δίσκους: “ο Τρελός του χωριού” & “Το σύμπαν του Νίκου Χρηστίδη”. Μαζί με το γλυκό του κοινόβιο: Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Γιώργος Βαρτσάκης,  Δημήτρης Χριστώνης,  Θωμάς Κωστούλας, Λουκάς Κουρλής,  θα παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και ανέκδοτα τραγούδια.

 

#Alenti Quintet

Συμπληρώνουν δέκα χρόνια παρουσίας στη πρωτότυπη παραδοσιακή μουσική, με όργανα Μεσογείου – Βαλκανίων, συμμετέχοντας σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σχήμα αποτελούν: Γιάννης Διονυσίου (τραγούδι), Παντελής Αγκιστριώτης (λύρα), Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Γιώργος Πολυχρονιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά). Το 2021 κυκλοφόρησαν  το πρώτο τους άλμπουμ “Jasmine”.

 

#Ελένη Μπουσμαλή

Η Ελένη Μπουσμαλή  είναι μουσικός και τραγουδοποιός και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό της δίσκο το 2019, ενώ  το 2024 αναμένεται   να  κυκλοφορήσει  ο  δεύτερος. Μαζί της  επί σκηνής θα είναι η Ντίνα Σαρατζή (τσέλο), η Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν), ο Δημήτρης Γουμπερίτσης (κονταμπάσο) και ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης  (πιάνο).

 

#Μαργαρίτα Λιτητάρη

Μια ομάδα μουσικών και τραγουδιστών, που συναντήθηκαν με αφορμή τα τραγούδια της Μαργαρίτας Λιτητάρη και τις ηχογραφήσεις του πρώτου της δίσκου, με τίτλο «Τ’ αδύνατο», το 2023. Το σχήμα εμφανίζεται σε σκηνές της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τους: Μαρία Θωίδου, Σάκη Κοντονικόλα, Ανδρέα Ζιάκα, Πανορμίτη Μπούμπα και Δάνη Κουμαρτζή.

 

#Γιάννης Γεωργιλάς

Ο  Γιάννης Γεωργιλάς εκπροσωπεί μουσική που  διαπνέεται από ειλικρινείς προθέσεις και στόχο να συγκινήσει. Το 2018 πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά με το άλμπουμ «Σιωπή ν’ακούσουμε» ενώ ακολούθησαν αρκετά singles.  Το σχήμα του αποτελείται από τους εξής μουσικούς της Θεσσαλονίκης: Ηλέκτρα Καράλη, Γρηγόρης Σημαδόπουλος, Γιώργος Σαλτσίδης, Ντίνος Τσούγγαρης, Δημήτρης Βίττης.

 

# Argalios

Οι Argalios είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνέεται από τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, με έμφαση στην ελληνική δημοτική. Αποτελείται από τους Άλεξ Ιωσηφίδη (πιάνο), Ζωή Μάντζου (φωνή) και Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνητικά). Το τελευταίο τους EP “INVITE Live Studio Session” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024 και περιλαμβάνει συνεργασίες με διάφορους σολίστ.

 

#Μουσικοί Περιηγητές

Οι Μουσικοί Περιηγητές παίζουν ελληνικό τραγούδι, “ποτισμένο” με παραδοσιακά, έντεχνα αλλά και ροκ στοιχεία. Έχουν στο ενεργητικό τους 18 τραγούδια, πάνω από 200 εμφανίσεις και 10 ηχογραφήσεις. Οι Μουσικοί Περιηγητές:  Κώστας Βερβίτης, Παναγιώτης Κουλούρης, Δημήτρης Κιουρτσής, Γιώργος Ζαβαρόπουλος καταθέτουν την  δική τους πρόταση για το ελληνικό τραγούδι, μέσα από τα τραγούδια τους.

 

Social_Days-02

 

#Baby on Board

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ή αλλιώς Baby on Board είναι performer, συνθέτης, παραγωγός και εκπροσωπεί την pop, rock και jazz αισθητική. Μαζί του επί σκηνής: Παύλος Μιχαηλίδης, Ιάσων Γερεμτζές, Αγαμέμνων Μάρδας, Παναγιώτης Καρνούτσος, Σαράντης Γελαδάρας, Maria Hristova, Νάνσυ Βελλή. Το 2010 διοργάνωσε το Dissonance Records Festival, ενώ έχει στο ενεργητικό του 4 άλμπουμ.

 

# Μαρία Παρούση

Η 15χρονη Μαρία Παρούση ξεκίνησε να γράφει δικά της τραγούδια από μικρή, σε ένα παιδικό πιάνο. Η μητέρα της, καταλαβαίνοντας το χάρισμά της, την έγραψε στο ωδείο. Έκτοτε παίζει πιάνο, κιθάρα, τραγουδάει και εκφράζεται μέσω της μουσικής, γράφοντας δικά της πρωτότυπα τραγούδια σε pop και country ρυθμούς.

 

#MiroRiro

Από το 2015, o Αχιλλέας Παπαμόσχος (κιθάρα) και η Αλίκη-Ματθίλδη Τουμπουλέκα-Δημητρίου (τραγούδι), είναι ένα δίδυμο της ποπ, ροκ, BossaNova και έντεχνης μουσικής με   πάνω από 600 εμφανίσεις και ένα προσωπικό δίσκο. Το 2022 με σύνθημα «η αγάπη σας, ο δρόμος μας» επέλεξαν συνειδητά να παίζουν μουσική στο δρόμο.

 

#Κώστας Τηλαβερίδης

Ο Κώστας Τηλαβερίδης, στιχουργός και συνθέτης στο έντεχνο τραγούδι έχει στο ενεργητικό του 3 δίσκους και 40 τραγούδια. Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου. Το σχήμα του αποτελείται από τους: Κώστα Τηλαβερίδη (κιθάρα-φυσαρμόνικα), Βάσω Μπότη (κιθάρα-ακορντεόν).

 

#Κούπες

Οι Κούπες παίζουν  ελληνόφωνο ροκ με παραδοσιακά στοιχεία.
Το σχήμα αποτελείται από τους: Φρειδερίκη Ήργη (Φωνή), Μπάμπη Στεφανίδη (Κιθάρα-Φωνή), Αχιλλέα Παρζίγκα (Κιθάρα-Φωνητικά), Δημήτρη Πρωτόγερο (Κλαρίνο-Γκάιντα), Σάκη Σαράφα  (Μπάσο), Χρήστο Πολύζο  (Τύμπανα). Έχουν στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ και από το 2018 έχουν  κάνει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

 

#Carmen Venti

Η μπάντα Carmen Venti ερμηνεύει μουσική του Μεσοπολέμου και συνθέτει νέα τραγούδια επηρεασμένη από την  μεσογειακή και βαλκανική μουσική. Αποτελείται από τους Δημήτρη Χαριτάτο, Δημήτρη Ψαθά, Λένα Καραγιαννίδου, Δημήτρη Βαλιώτη και Παντελή Μπαντή. Είναι νέα μπάντα,  που τώρα ξεκινά τη πορεία της, με ηχογραφήσεις, συνεργασίες και εμφανίσεις  στην Θεσσαλονίκη.

 

#Γιώργος Φωκάς & Hardbeats

Ο Γιώργος Φωκάς είναι μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης από τη Θεσσαλονίκη με μακρά πορεία και έχει γράψει πολλά τραγούδια σε στυλ ποπ ροκ. Αυτό το διάστημα, παράλληλα με τις live εμφανίσεις, ετοιμάζει  τη νέα  δισκογραφική του δουλειά.

Μαζί του στη σκηνή οι HardBeats: Νικος Βαφείδης (τύμπανα), Δημητρης Γιαλαμάς (Μπάσο), Σπύρος Ρασσιάς  (πλήκτρα).

 

Social_Days-03

 

 

#Γιώργος Καρράς

Ο Γιώργος Καρράς, γνωστός από το συγκρότημα «Τρύπες», συνοδευόμενος από τους μουσικούς: Άγγελος Μπουρνάς, Αλέξης Αποστολάκης, Ηρακλής Ιωσηφίδης, Δημήτρης Κριτσίμης, Θοδωρής  Μπουρνάς, θα παρουσιάσει ροκ τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους «Υπέροχο Τίποτα» και «Ασκήσεις Απλότητας» καθώς και καινούρια τραγούδια που ηχογράφησε πρόσφατα και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

 

#Oktavision

Οι Oktavision δημιουργήθηκαν το 2017, στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος τους κινείται σε electro pop μονοπάτια.

Η μπάντα αποτελείται από 3 άτομα:  Θανάσης Αποστολίδης (Συνθεσάιζερ, Τραγούδι), Νικόλας Ψι (Τύμπανα, Τραγούδι), Χάρης Μάρκογλου  (Ηλεκτρική Κιθάρα). Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους και πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις.

 

#ΜόΡΑ

Οι ΜόΡΑ είναι ένα τρίο από τη Θεσσαλονίκη που έρχεται να στοιχειώσει το φαντασιακό μας. Η σκοτεινή ποίηση των στίχων τους ντύνεται με την αισθητική των πιο σκοτεινών μουσικών που ακούστηκαν ποτέ!  Έχουν δυο άλμπουμ: “Το κάλεσμα του Κθούλου” & “Nitocris”. Συμμετοχή στη συλλογή underground όνειρα Vol 6.

 

#Thodoris Kotsifas Large Ensemble

Ο  κιθαρίστας και συνθέτης Θοδωρής Κότσυφας, με 2 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του, δημιούργησε το 2023 το σχήμα  «Thodoris Kotsifas Large Ensemble» με τους: James Wylie, Δημήτρης Αγγελάκης, Λέανδρος Πασιάς, Κωνσταντίνος Μάνος, Αλέξης Μακατσέλος, Θοδωρής Κότσυφας, δουλεύοντας πάνω σε καινούργια μουσική αλλά και  διασκευές σε παλαιότερες συνθέσεις.

 

#Arethma

Οι “Arethma” εκπροσωπούν ένα συνονθύλευμα μεταξύ ambient και ρυθμικής ηλεκτρονικής μουσικής, που αποδίδεται από φυσικά κυρίως όργανα. Το σχήμα σχηματίστηκε το 2021, εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία ηχογράφησης της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς.

 

#Sokratis Votskos Quartet

Οι Sokratis Votskos Quartet εκπροσωπούν την  jazz αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Το σχήμα  αποτελείται από 4 άτομα: Σωκράτης Βότσκος  (φωνή σαξόφωνο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο), Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης (τύμπανα), Ευάγγελος Βραχνός (κοντραμπάσο), Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο). Έχουν  στο ενεργητικό τους 2 δίσκους και 12 συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

#Γουρούνια στο διάστημα

Τα «Γουρούνια στο Διάστημα» με βάση τη Θεσσαλονίκη, από το 2011 εκπροσωπούν το ελληνόφωνο ροκ και δημιουργούν τις δικές τους μελωδίες, με ελληνικό στίχο. Το πενταμελές συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 3 δίσκους, 25 τραγούδια, 2 βίντεο κλιπ και περισσότερες από 50 εμφανίσεις σε φεστιβάλ και διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Social_Days-04

 

 

#Stringless

Το εξαμελές γυναικείο φωνητικό σχήμα Stringless, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 2018 και εντός του 2024 ετοιμάζει τον δεύτερο. Έχουν πραγματοποιήσει δυο συμμετοχές σε δίσκους άλλων και έχουν βρεθεί σε διάφορα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ της World Music  στο εξωτερικό.

 

#Caja Secreta

Οι Caja Secreta έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους  κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές: Primero (2012), Partir (2018). Το σχήμα αποτελείται από τους: Θωμάς Νάτσης (κιθάρα-  σύνθεση), Νιόβη Μπένου (χορός), Μελίνα Ατρείδου  (τραγούδι), Λυδία Κοκόρια (φλάουτο), Παύλος Σπυρόπουλος  (κοντραμπάσο), Γιώργος Ξανθόπουλος  (κρουστά).

 

#Tales from the Box

Οι  Tales from the Box  παίζουν ορχηστρική μουσική με Μεσογειακό άρωμα και cinematic αισθητική. Ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και η Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο, έχουν  στο ενεργητικό τους πάνω από 60 εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος τους  δίσκος με τίτλο “Ciel”.

 

#Yako Trio

Οι Yako Trio, 3 μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, o Λέανδρος Πασιάς, ο Βαγγέλης Βραχνός  και ο Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης  αποτελούν ένα νέο σχήμα στη τζαζ σκηνή. Μετρούν στο ενεργητικό τους 2 Δίσκους: «Ode to Yannis» (2018) και «OdesSea» (2023) και σημαντικές συμμετοχές σε  τζαζ διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

#Les Filadores

Το γυναικείο ensemble “Les Filadores” δημιουργήθηκε το 2020 από την  Τότα Κυριαζικίδου (σοπράνο) και τη Νάγια Μυσερλή (σοπράνο-άρπα-διασκευές). Ένα πρωτότυπο σχήμα το οποίο «παντρεύει» τον κλασικό ήχο με το λαϊκό ιδίωμα,  μέσα από ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ “Melodias del Alma per Amor”.

 

#Bouche Fermée

Οι Bouche Fermée εκπροσωπούν τη μουσική του κινηματογράφου. Το σχήμα αποτελείται από 5 μουσικούς. Έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, καθώς και μουσικά φεστιβάλ. Οι ενορχηστρώσεις αποτελούν πρωτότυπη δουλειά της Μαρίας Γούβαλη, συνθέσεις της οποίας περιλαμβάνονται, επίσης, στο ρεπερτόριο των Bouche Fermée.

 

#Γιάννης Οικονομίδης  Latin Jazz Sextet

Ο Γιάννης  Οικονομίδης  και το δυναμικό Latin Jazz Sextet του,  παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά «Neverland», που περιέχει  9 πρωτότυπες  Latin Jazz συνθέσεις. Το σχήμα έχει ήδη περιοδεύσει σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και σε ιστορικούς χώρους για τη Jazz μουσική, όπως πρόσφατα στο Half Note Jazz Club.

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

SSKG_LIVE_XorigoiEpikoinonias