ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΣΜΗΝΗ 1

ΙΣΜΗΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΩΡΑ 21:00

ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Θεατρική Παράσταση “ΙΣΜΗΝΗ” του Γιάννη Ρίτσου από το “Θέατρο Γέννεσις” σε σκηνοθεσία του Αλέξη Μίγκα με την συνεργασία της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίστηκαν με εξαιρετική επιτυχία με την θεατρική παράσταση «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου από το Θέατρο Γέννεσις, σε σκηνοθεσία του Αλέξη Μίγκα, με την συνεργασία της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου.
Το έργο ήταν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, μεστό νοημάτων ενώ συζητήθηκε έντονα από το κοινό η ερμηνεία της Αγγελικής Φουντούκη (Ισμήνη) που ήταν συγκλονιστική. Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ Κα Αθηνά Αηδονά, που βράβευσε και τον θίασο.
Το έργο ήταν μια διασκευή της Ισμήνης του Ρίτσου με αποσπάσματα από τις τραγωδίες του Σοφοκλή Αντιγόνη και “Οιδίπους Τύραννος”. Στο έργο παρουσιάζονται δύο αντίθετες θέσεις και ιδεολογίες: του Ρίτσου που υπερασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου να γεύεται τη ζωή και να βρίσκει την ομορφιά της ζωής σε πράγματα απλά και από την άλλη ο Σοφοκλής που υποστηρίζει ότι ο πνευματικός κόσμος είναι αυτός που έχει αξία. Η Ισμήνη λοιπόν λίγο πριν το τέλος της αναπολεί όσα έζησε και κρίνει τους “ήρωες” της ζωής της ενώ παράλληλα θέτει και το ερώτημα “τι αξίζει τελικά από όλα όσα κάνουμε, όσα πιστεύουμε αφού σε κάθε βήμα μας παραμονεύει ο θάνατος”

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ”

 

Ετικέτες:

Ημέρα

19/02/2016

Ώρα

21:00

Κόστος

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”
Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”, Εθνικής Αμύνης 1 Θεσσαλονίκη

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/