-25σεπ21_Νίκος-Σκαλκώτας-Η-Θάλασσα

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ “Η θάλασσα – Λαϊκό μπαλέτο” Χορογραφημένο σε παγκόσμια πρεμιέρα

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και οι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν,

σε παγκόσμια πρεμιέρα, χορογραφημένο το λαϊκό μπαλέτο του Νίκου Σκαλκώτα ‘Η Θάλασσα’, ρίχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία στο 7ο Φεστιβάλ Δάσους,

που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

 

Οι μουσικοί της Κ.Ο.Θ. ενώνονται επί σκηνής με τους Χορευτές του Βορρά και δίνουν νέα πνοή στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου μας συνθέτη, ο οποίος εμπνέεται από τη θάλασσα και ζωντανεύει με τη μουσική του θαλασσινές εικόνες από την καθημερινή ζωή σε ένα οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. Ο Σκαλκώτας αναδεικνύει με αφοπλιστική απλότητα και απαράμιλλη ενορχηστρωτική τέχνη την ομορφιά των λαϊκών μελωδιών και των παραδοσιακών μας ρυθμών και η χορογραφία των Χορευτών του Βορρά δίνει μορφή στις σκηνές που περιγράφονται.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας χορού υπογράφει η Τατιάνα Παπαδοπούλου. Η επιμέλεια του μουσικού υλικού έγινε από τον μουσικολόγο Γιάννη Σαμπροβαλάκη (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής).

 

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

ώρα 21:00

Ανοιχτό Θέατρο Δάσους

(ώρα προσέλευσης: 20:00)

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15 €

Μειωμένο 10 €

 

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/dance/festival/i-thalassa-laiko-baleto/ 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

 

Ημέρα

25/09/2021

Ώρα

21:00

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τοποθεσία

Θέατρο Δάσους
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 55437
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ