PSE_Septembrioy_0923

«Ομιλία για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» Με τη Νέλη Βυζαντιάδου_ 25.09_ ΚΑΡΔΙΑ

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
διοργανώνει
Κύκλο Διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση
«Αποφάσεις και επιλογές για μια ευτυχισμένη ζωή»

Με τη Νέλη Βυζαντιάδου
Ψυχοθεραπεύτρια – Συγγραφέας

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας

ΚΑΡΔΙΑ

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην έναρξη του 1ου Κύκλου διαλέξεων, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

Σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι-φιλόσοφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες- ανοίγουν τη σκέψη τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συζητούν μαζί τους τα προβλήματα της ύπαρξης , της κοινωνίας και της δημιουργίας στο πλαίσιο ενός τεχνολογημένου κόσμου.
Τη στιγμή που η ελευθερία του ανθρώπου δοκιμάζεται από την κυριαρχία των λίγων και την αδράνεια των πολλών, η ακαδημαϊκή κοινότητα προσκαλεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στον βαθύτερο εαυτό μας και την εξωτερική μας πράξη. Πρόκειται για δύο κύκλους διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τα έτη 2023 -24.
Η έναρξη του 1ου Κύκλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Καρδία με την Νέλη Βυζαντιάδου ενώ η λήξη το μήνα Δεκέμβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ
Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκωνίου επισήμανε
«Είναι σημαντικό να παρέχουμε στο κοινό την άποψη των ειδικών για καθημερινά θέματα ψυχολογικής και κοινωνικής φύσης που μας προβληματίζουν όλους, πόσο μάλλον όταν οι «ομαδικές αυτές συνεδρίες» γίνονται με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, σε μια περίοδο που η ψυχολογική υποστήριξη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη»

 

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του 1ου Κύκλου διαλέξεων.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Ομιλήτρια: Νέλη Βυζαντιάδου
Θέμα : «Αποφάσεις και επιλογές για μια ευτυχισμένη ζωή»
Μια ομιλία αφιερωμένη στη σημασία των σωστών αποφάσεων και των έξυπνων επιλογών για μια ευτυχισμένη ζωή.
• Πως μαθαίνουμε να αποφασίζουμε/επιλέγουμε στη ζωή μας;
• Με ποια κριτήρια αποφασίζουμε/επιλέγουμε;
• Ποιες είναι οι σωστές αποφάσεις και οι έξυπνες επιλογές;
• Τι μας εμποδίζει να πάρουμε μία σωστή απόφαση;
• Τι πρέπει να προσέχουμε;

 

Σύντομο βιογραφικό Νέλης Βυζαντιάδου
Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων επόπτρια & εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΑΠΘ και εξειδικεύτηκε στην Ψυχομετρία.
Ακολούθησαν δύο κύκλοι μεταπτυχιακών σπουδών εκ των οποίων ο ένας στη Συμβουλευτική και ο άλλος στην Ψυχοθεραπεία μέσω Ψυχοδυναμικού Ψυχοδράματος.
Μετεκπαιδεύτηκε επίσης ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπευτών. Από το 1991 ως το 2001 εργάστηκε σε ψυχιατρικές δομές της πόλης ενώ από το 2001 ασχολείται με το ελεύθερο επάγγελμα. Συνεργάστηκε με διάφορους φορείς και συλλόγους ως συντονίστρια επιμορφωτικών σεμιναρίων και διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια ανοιχτές ομιλίες που απευθύνονται σε ανθρώπους με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας του ιερού ναού Παναγούδας και ομιλήτρια στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού “Αλέξανδρος” με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την αρθρογραφία στα sites Kulturosupa.gr και Karfitsa.gr. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Φάκελος Διαπραγμάτευση, Μαθαίνοντας να διαπραγματεύεσαι ανάγκες, επιθυμίες και αιτήματα, Ώρα για δράση, Ένα ταξίδι είναι η ζωή, Και τώρα οι τρεις μας και Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης..

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 

PSE_Septembrioy_0923

Ημέρα

25/09/2023

Ώρα

19:00

Τοποθεσία

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας
Καρδία
Κατηγορίες