-SITE

“Συμπέθεροι από τα Τύραννα” των Ρέππα – Παπαθανασίου

Το  Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

διοργανώνει την

6η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

«ΘΥΜΕΛΗ»

στο θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

(Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό (είσοδος από οδό Μοναστηρίου)

 

7.10.2022– 11.10.2022

και ώρα 20:00

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής – ΥΠΕΡ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

Στη «Θυμέλη» φιλοξενούμε και φέτος τις καλύτερες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας και να χειροκροτήσετε το ταλέντο αλλά και την προσπάθεια των καλλιτεχνών, που με ολοφάνερη την αγάπη τους για το θέατρο και την πίστη τους στον εθελοντισμό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη «Θυμέλη» θα φιλοξενηθούν τα έργα:

 

Παρασκευή 7/10 – “Το Φυντανάκι” του Παντελή Χορν

Σάββατο 8/10 – “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη

Κυριακή 9/10 – ” Η μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλνερ

Δευτέρα 10/10 – “Συμπέθεροι από τα Τύραννα” των Ρέππα – Παπαθανασίου

Τρίτη 11/10 – “Ματωμένη Μικρασία” διασκευή του έργου “Ματωμένα Χώματα” της Διδούς Σωτηρίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Δευτέρα (4η ημέρα)

10.10.22

Ώρα: 20:00

Θεατρική Ομάδα Θεατροποινίτες του Π.Σ ΕνΔράσει

Έργο: «Συμπέθεροι από τα Τύραννα»

 

 

Περίληψη

Σε μια φανταστική κωμόπολη της κεντρικής Ελλάδας, η Πένη και ο Λυκούργος περιμένουν την κόρη τους Λίζα να έρθει από το Λονδίνο που σπουδάζει, για τις διακοπές του Πάσχα. Μαζί έρχεται και το αγόρι της, ο Άλφρεντ, που κατάγεται από την Αλβανία αλλά η Λίζα, φοβούμενη τις αντιδράσεις των γονιών της, δεν τους αποκαλύπτει την εθνικότητά του. Κι έτσι αρχίζει ο κύκλος των παρεξηγήσεων. Οι γονείς της Λίζας πιστεύουν ότι ο Άλφρεντ είναι Άγγλος και μάλιστα λόρδος.

Ο γάμος των δύο παιδιών είναι το επίκεντρο της υπόθεσης αλλά το πραγματικό θέμα του έργου είναι τα εθνικά μας ελαττώματα, όπως διαμορφώθηκαν στα τελευταία τριάντα χρόνια. Οι Αλβανοί συμπέθεροι είναι ο καταλύτης, που θα βοηθήσει να ξεδιπλωθούν ο νεοπλουτισμός, η ξιπασιά, ο σουσουδισμός, η απληστία, η ημιμάθεια, η επιπολαιότητα και πάνω απ’ όλα η ανειλικρίνεια, που γίνεται διαρκώς αιτία για αλυσιδωτές φαρσικές επιπλοκές.

 

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Πένη Νταλαούρα (ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ): Η αιώνια Ελληνίδα μάνα που ανακατεύεται παντού, θέλει να παρεμβαίνει στη ζωή των παιδιών της, και στο τέλος τα κάνει όλα χειρότερα.

Λυκούργος Νταλαούρας (ΝΑΝΣΥ ΜΑΤΗ): Σύζυγος της Πένης.Ιδιοκτήτη σούπερ μαρκετ. Επίμονος εκεί που δεν πρέπει, υποχωρητικός εκεί που δεν πρέπει. Θέλει να δει την κόρη του να παντρεύεται με ένα πλούσιο γαμπρό.

Λίζα Νταλαούρα (ΣΟΦΙΑ ΛΥΤΡΙΔΟΥ): Κόρη της Πένης και του Λυκούργου. Γλυκιά, υποχωρητική και διαλλακτική. Θέλει να φύγει από τον στενό κλοιό της οικογένειας που την πνίγει λόγω υπερβολικής προστασίας.

Πωλίνα Βαρδάκα (ΘΩΜΗ ΝΙΚΟΛΑΊΔΟΥ): Αδερφή της Πένης αλλά το ακριβώς αντίθετο της. Η Πωλίνα είναι επιπόλαιη, φιλάρεσκη, φαντασμένη και ερωτόληπτη.. Είναι παντρεμένη με τον

Βασίλη Βαρδάκα (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ) ιδιοκτήτη σκυλάδικου, προαγωγού ρωσίδων, καλλιεργητή φούντας, ρατσιστή, μισογύνη, τυχοδιώκτη. Ο Βασίλης είναι η επιτομή του νεοέλληνα στην χειρότερή του βερσιόν.

Αλφρεντ Ντουρχάϊ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ): Στην αρχή όλοι νομίζουν ότι είναι λόρδος από το Λονδίνο. Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία κι αυτό, στην οικογένεια της αγαπημένης του Λίζας, αποτελεί «πρόβλημα».

Κλαμπέτα Ντουρχάι(ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΝΤΙΚΑ) ΚΑΙ

Μπουκουράν Ντουρχάι(ΚΟΥΛΑ ΠΑΤΜΑΝΙΔΟΥ): Γονείς του Άλφρεντ και …συμπέθεροι απ τα Τύραννα.

Νικίτας Λαλαμπίρδας (ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΣΙΑΣ): Ο βουλευτής της περιοχής. Θα συμμαχήσει με όποιον χρειάζεται για να γίνει αυτό που θέλει. Θα πουλήσει όποιον χρειάζεται, αρκεί να παραμείνει στην Βουλή.

 

Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου

 

foto-1

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

-SITE

Ημέρα

10/10/2022

Ώρα

20:00

Τοποθεσία

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΤΣΙΚΟΓΛΟΥ 1 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ