27-10κουλουσιας2

“ΧΑΡΑΥΓΗ” ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ…..»

 

20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την περιφέρεια μας, θα διοργανωθούν από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθούν μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο Facebook. Έχετε την δυνατότητα επίσης, να συνδεθείτε με το live streaming της κάθε εκδήλωσης και μέσα από την ιστοσελίδα www.kepo.gr. Έπειτα από την επιτυχημένη παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας που ήταν αφιερωμένη σε μουσικές από το θέατρο και τον Κινηματογράφο συνεχίζουμε με την δεύτερη ενότητα με θέμα:

 

     «Μουσικοί της Πόλης παρουσιάζουν τη Νέα τους Δουλειά στο studio»

 

Στη δεύτερη ενότητα επικεντρωνόμαστε στους νέους μουσικούς της πόλης. Τέσσερα νέα σχήματα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς live streaming συναυλιών στημένων μέσα σε επιλεγμένα στούντιο και εναλλακτικούς χώρους.
Οι συγκεκριμένοι χώροι παρέχουν τον απαραίτητο ήχο/φωτιστικό εξοπλισμό και θα κάνουν τα συγκεκριμένα streaming προσιτά σε πιο νεανικό κοινό, μέσα από την unplugged αισθητική «studio» που παρέχουν.
Στόχος αυτής της ενότητας είναι να δοθεί το βήμα ώστε να παρουσιαστούν νέες δουλειές, δημιουργίες σχημάτων και καλλιτεχνών της πόλης. 20 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτή την δεύτερη ενότητα και πάνω από 10 τεχνικοί. Από κάθε συναυλία θα επιλεγεί ένα τραγούδι για το οποίο θα γίνει, την ώρα του live stream, έξτρα βιντεοσκόπηση. Το Κέντρο Πολιτισμού θα κάνει την παραγωγή (μοντάζ/μιξάζ) τεσσάρων video clip, ώστε να μείνει στα σχήματα ένα υψηλής ποιότητας υλικό με το οποίο να συνοδεύεται και να προωθείται η δουλειά τους.

Οργάνωση παραγωγής και σκηνοθετική επιμέλεια: Μαριάννα Αλεξανδρή

Δελτίο Τύπου Πατήστε εδώ

 

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9μ.μ “Το Σύμπαν του Νίκου Χρηστίδη, με λόγια και με νότες”

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9μ.μ “τ’ Αδύνατo” της Μαργαρίτας Λιτητάρη

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9μ.μ “Χαραυγή” – Γιάννης  Κουλούσιας και το Μουσικό Πλήρωμα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9μ.μ “This Town” με τους Ta Toy Boy

 

3ο Live streaming αυτής της Ενότητας

«Χαραυγή»
Τρίτη 27/10/20 – ώρα: 21:00

Στις 27 Οκτωβρίου φιλοξενούμε τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Γιάννη Κουλούσια συνοδευόμενος από το Μουσικό Πλήρωμα, ένα σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους μουσικούς συνεργάτες, με πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία στο μουσικό στερέωμα. Το ρεπερτόριο θα αποτελείται από τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου του «Χαραυγή» καθώς και από τραγούδια που επηρέασαν τον πνευματικό κόσμο του καλλιτέχνη και συντέλεσαν στη διαμόρφωση του προσωπικού μουσικού του ύφους. Στα πλαίσια της στήριξης του πολιτισμού, στόχος της εκδήλωσης είναι να μοιραστεί και να επικοινωνηθεί μέσω διαδικτύου η καλλιτεχνική ελευθερία, ξεπερνώντας τη δύσκολη συνθήκη της φυσικής απουσίας του κοινού.

Συντελεστές:

Γιάννης Κουλούσιας – φωνή, ούτι

Βαγγέλης Βραχνός – κοντραμπάσο

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου – κρουστά

Μάριος Μακρής – κιθάρα

 

Το 3ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να έχουν όλα τα παιδιά: αγάπη, φροντίδα, ισότητα. Το όνειρο του Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός βρίσκεται πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας, παιδί με πρόβλημα Υγείας, παιδί που Εξαφανίζεται, παιδί που ζει σε συνθήκες Φτώχειας, υλοποιώντας ολοκληρωμένες, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας.

19810
Στείλτε μήνυμα στο 19810 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ
(χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)
Μπορείτε να στηρίξετε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να καλύψετε τις μικρές ή μεγάλες ανάγκες χιλιάδων παιδιών, δίνοντας σε κάθε ένα την αγκαλιά, την ασφάλεια και τη φροντίδα που έχει ανάγκη.
Τους Τρόπους υποστήριξης του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε στο Link: https://www.hamogelo.gr/gr/el/oikonomika/

-του-Παιδιού-250X250

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ημέρα

27/10/2020

Ώρα

21:00
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ