-χορωδιακό-φεστιβάλ-5.1-18.11-1

2ήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες Αγγέλων 4» Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

σε συνεργασία

με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού

του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

διοργανώνει

2ήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ

«Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες Αγγέλων 4»

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου  

Ώρα Έναρξης: 19:00

 

christmas

στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό (είσοδος από οδό Μοναστηρίου)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Φέρνοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου διοργανώνει το 2ήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες Αγγέλων 4». Το χορωδιακό Φεστιβάλ παρουσιάστηκε για 1η φορά το 2015 και συνεχίστηκε και για τις επόμενες δυο χρονιές με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός, για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου στο οποίο θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι για 2 βραδιές, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από Χορωδίες Παιδικές, Νεανικές και ενηλίκων της Περιφέρειας μας. Το Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» θα πλημμυρίσει από παιδικές και νεανικές φωνούλες την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ καθώς και μελωδίες ενηλίκων την δεύτερη ημέρα όπου θα μας μεταφέρουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (1η ημέρα)

ΠΑΙΔΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

 

Παιδική & Νεανική Χορωδία “Φιλομήλα”

Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Η  Παιδική & Νεανική Χορωδία  “Φιλομήλα” δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, αποτελείται από 20 χορωδούς και το ρεπερτόριό της έντεχνο, παραδοσιακό, σύγχρονο και κλασσικό, περιλαμβάνοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Έχει λάβει μέρος σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Λιτόχωρο Κατερίνης τον Σεπτέμβριο του 2021, στο 2ο & 3ο Μελωδρόμο Φεστιβάλ Χορωδιών και σε πολλά άλλα, καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Στόχος της χορωδίας είναι η πολύπλευρη μουσική καλλιέργεια των μελών, μέσα από το χορωδιακό τραγούδι, η δημιουργία ενός πολιτιστικού κυττάρου διάδοσης και αξιοποίησης της Ελληνικής μουσικής παράδοσης και η ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Πιάνο: Σάββας Παυλίδης

Ακορντεόν: Άννα – Μαρία Κότσιφα

Μαέστρος: Άννα – Μαρία Κότσιφα

Διεύθυνση Χορωδίας: Άννα – Μαρία Κότσιφα


 

Χορωδία Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες της «Χορευτικής Ακαδημίας Πεύκων»

Η “ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΥΚΩΝ” ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 και έχει ως έδρα την περιοχή των Πεύκων του Δήμου Νεαπόλεως – Συκεών. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάδοση και διατήρηση της Παράδοσης των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΥΚΩΝ” είναι μέλος και υποστηρικτής της “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ”.

Στα επτά έτη ύπαρξης της έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Παμμακεδονικό Αντάμωμα Σωματείων Μακεδόνων, ενώ έχει κάνει θεσμό τα “ΠΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ”  διήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στα Πεύκα.

 

 Πρόεδρος του Συλλόγου: Γερμανός Χρήστος

 Χοράρχης: Καρασαββίδου Πίστη


 

Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος»

 Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος» συστάθηκε το 2013 από μαθητές και μαθήτριες των τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού και από τότε ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν έχει να θυμάται τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε χορωδιακές συναντήσεις, εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες αλλά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επισκέψεις σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, κάλαντα στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον, δηλώνει προθυμία να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που θα χαραχθούν στη μνήμη των παιδιών, θα τα βοηθήσουν να καλλιεργήσουν αξίες και ιδανικά αλλά και θα τους δώσουν χαρά και ικανοποίηση.

 

Διεύθυνση Χορωδίας:  Άννα Τσάμη


Παιδική Χορωδία του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου

Η Παιδική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από τον Παντελή Τερεζάκη. Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου στις οποίες παίρνει μέρος, έχει δώσει συναυλίες στο Ασβεστοχώρι, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Έχει συμπράξει σε συναυλίες με πολλές ορχήστρες της Θεσσαλονίκης (Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Σ.Ω.Θ κ.α.). Πήρε μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας (Μ.Μ.Θ, ΟΤΕ κ.α.), έχει εκδώσει δύο cd και είναι διοργανώτρια χορωδία της Χορωδιακής Συνάντησης Δημοτικών Σχολείων που γίνεται στο Ασβεστοχώρι με χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 τη χορωδία διευθύνει η Στεφανία Παπατζίκη.

 

Διεύθυνση Χορωδίας: Στεφανία Παπατζίκη


                                          

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 (2η ημέρα)

ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

 

Παραδοσιακή Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πεύκων

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Πεύκων ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2008. Σκοπός της είναι η διάσωση αλλά και η διάδοση του δημοτικού μας τραγουδιού και ιδιαίτερα των τραγουδιών που έχουν λησμονηθεί στο πέρασμα των χρόνων και κινδυνεύουν να χαθούν.  Περιοχές όπως η Θράκη, η Μακεδονία, τα νησιά και οι αλησμόνητες πατρίδες της Μ. Ασίας αποτελούν αντικείμενο έρευνας της χορωδίας η οποία   λειτουργεί ως αναπόσπαστο κομμάτι μιας ενορίας με σημαντικότατη δράση  και προσφορά στον πολιτισμό και τη νεολαία. Συμμετείχε σε αρκετές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος όπως τα «135 χρόνια του Ζαππείου Παρθεναγωγείου στην Κωνσταντινούπολη και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η νεοσύστατη ελληνική κοινότητα της  Σμύρνης τον Φλεβάρη του 2019.

 

Διεύθυνση Χορωδίας: Χρήστος Μπαρτζόπουλος


 

Μικτή Χορωδία Ενηλίκων “Φιλομήλα” του Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Ο Μουσικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εύοσμου “Φιλομήλα” ιδρύθηκε το 2019 με σκοπό τη διατήρηση, τη διάδοση και την εξέλιξη της πολιτιστικής και πνευματικής μουσικής μας κληρονομιάς.

Η μικτή Χορωδία, αποτελείται από 35 Xορωδούς και το ρεπερτόριό της ξεκινά από τη βυζαντινή και παραδοσιακή μας μουσική και εκτείνεται έως την σύγχρονη εποχή, περιλαμβάνοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει το διήμερο “ΜελωΔρόμο Φεστιβάλ Χορωδιών”, με παρουσία Χορωδιών από Ελλάδα και Ευρώπη. Οι δράσεις της πολλές, έχει λάβει μέρος σε Χορωδιακά Φεστιβάλ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπως Κέρκυρα, Αγρίνιο, Δράμα, Πρέβεζα, Τρίκαλα κ.α.

Παράλληλα, ως προς τους στόχους της χορωδίας, θεωρείται σημαντική η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συναυλίες αγάπης, επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια πολυδιάστατη πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική δράση.

 

Πιάνο: Σάββας Παυλίδης

Ακορντεόν: Άννα Μαρία Κότσιφα

Μαέστρος: Άννα – Μαρία Κότσιφα

Διεύθυνση Χορωδίας: Άννα – Μαρία Κότσιφα


 

Παραδοσιακή χορωδία του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων

Η παραδοσιακή χορωδία του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής ιδρύθηκε το 2002 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Νεανικής εστίας. Αριθμεί 30 μέλη και είναι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το μεράκι και την αγάπη γι’ αυτό το είδος της μουσικής.

Σκοπός της χορωδίας είναι να παρουσιάσει και να προβάλει τη μουσική παράδοση του τόπου μας, όπως μας την κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Στα 20 χρόνια της δράσης της χορωδίας έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό με τελευταία, την παρουσία της στη Βενετία και το Μαυροβούνιο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το 2000 η Νεανική εστία του Ιερού Ναού ξεκίνησε πυλωτικά μέσα σ’ ένα κλίμα αγάπης και ενδιαφέροντος για τη συνέχιση της παράδοσης μία συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και χορωδιών με σκοπό να τιμήσουν το πρόσωπο της Παναγίας τη Διακαινήσιμο εβδομάδα. Τα «Ζωοδόχεια» για 20 πλέον συναπτά έτη συνεχίζουν και επιχειρούν να συμβάλλουν στο ζύμωμα της σύγχρονης ζωής με τη μαγιά της παράδοσης του λαού μας.

 

Πρόεδρος της Νεανικής εστίας είναι ο π. Βασίλειος Κούτλας

Χοράρχης: Ιωάννης Τσάμης


 

Παραδοσιακή Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμoνος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης  «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»  

Η Xορωδία “Άγιος Παντελεήμων” του ομώνυμου Ιερού Ναού των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007.

Σκοπός της χορωδίας είναι η διδασκαλία, η διαφύλαξη και η διάδοση της παραδοσιακής μουσικής μας, με εστίαση στην αυθεντικότητά  της πολιτισμικής  κληρονομιάς μας.

Η χορωδία είναι μικτή και αποτελείται από 30 μέλη. Συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό όπως

στη Μονή Λαζαριστών υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως όπου παρουσίασε τις εκδηλώσεις “Μνήμη Αλώσεως”, “Στη Μακεδονία του παλιού καιρού”, “Μικρά Ασία Χαίρε” και την “40 χρόνια ιστορίας” στα πλαίσια της ευλογητικής επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Μητρόπολή μας.

Έχει φιλοξενήσει 7 συναντήσεις χορωδιών στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος.

 

Χοράρχης: Ανδρέας Δερβίσης


 

Χορωδία του Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Νεάπολης Συκεών «Εστία» σε σύμπραξη με την Χορωδία της «Σουρωτής»

Ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης – Συκεών «Εστία» ξεκίνησε τη διαδρομή του τον Οκτώβριο του 2008. Στην αρχική πορεία της διαδρομής αυτής, υλοποίησε το όνειρο των μελών του για τη δημιουργία Γυναικείας Χορωδίας που ξεκίνησε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2009. Μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 30 μέλη.

Η Χορωδία της Σουρωτής είναι μια μικτή χορωδία που ξεκίνησε την πορεία της τον Οκτώβριο του 2013 με πρωτοβουλία του χοράρχη της, με γνώμονα την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, ως τέχνης των ήχων και ιδανικό μέσο έκφρασης συναισθημάτων, ιδεών και δημιουργίας.

Σκοπός των δυο Χορωδιών, είναι η συνένωση και επικοινωνία των μελών τους και η παρουσίαση μουσικών προγραμμάτων στο κοινό, για την διαμόρφωση πολιτιστικού επιπέδου μέσα από την διάδοση και προβολή της χορωδιακής μουσικής.

Το ρεπερτόριο τους αναφέρεται στο ελληνικό έντεχνο παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι και αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στο χώρο της χορωδιακής μουσικής έκφρασης λαμβάνοντας μέρος σε συναφείς εκδηλώσεις.

 

Χοράρχης: Χρήστος Χαλκιαδάκης

Πιάνο: Στεφανία Τάσιου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

-χορωδιακό-φεστιβάλ-5.1-18.11-1

Ημέρα

19/12/2022

Ώρα

19:00

Τοποθεσία

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΤΣΙΚΟΓΛΟΥ 1 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Διοργανωτής

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
+30 2310 602599
kepothe@otenet.gr
https://www.kepo.gr/