09

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

 

Τα αλλεπάλληλα Sold out

και οι παραστάσεις  υψηλής αισθητικής

χαρακτήρισαν το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

Το ραντεβού ανανεώνεται για το καλοκαίρι του 2025

 

Δέκα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις φετινές παραγωγές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ. Συνολικά παρουσιάστηκαν πέντε πρωτογενείς παραγωγές, και μία φιλοξενούμενη, σε  δώδεκα παραστάσεις,  με την συμμετοχή 270 καλλιτεχνών  και  45 τεχνικών.

Όπερα, βραδιές ποίησης και μουσικής, έντεχνες συναυλίες και αφιερώματα φιλοξένησαν σημαντικούς λυρικούς τραγουδιστές όπως ο Mickael Spadaccini και η Μαρία Κωστράκη αλλά και αγαπημένους ερμηνευτές όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η Έλλη Πασπαλά, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη, η Μέλα Γεροφώτη ενώ κορυφαία στιγμή ήταν το αφιέρωμα στην συνθέτη Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Φέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίστηκε γύρω από τη γυναίκα. Η μάνα, η σύντροφος, η δημιουργός, η καλλιτέχνης, θύμα αλλά και αγωνίστρια, η γυναίκα που καταπιέζεται και «απειλείται».

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 ήταν ο Αθανάσιος  Κολαλάς.

Το ραντεβού για το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025 ανανεώνεται για το επόμενο καλοκαίρι.

 

Έγραψαν για το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

 Ήταν το 2019, όταν το τρένο του Φεστιβάλ Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη μπήκε στις ράγες, για να ξεκινήσει ένα μοναδικό μουσικοθεατρικό ταξίδι. Τότε, ίσως, κανείς δεν είχε προβλέψει ότι ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει στην πόλη, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα τόσο στο χάρτη του πολιτισμού, όσο και στον ιδιαίτερο χώρο που φιλοξενείται.

Ωστόσο, το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο οι μουσικές του ή χώρος που διεξάγεται, αλλά οι Άνθρωποί του, που δουλεύουν άοκνα, με αγάπη και μεράκι, για όλες τις μεγάλες και μικρότερες παραγωγές του.

Η Άννα Μυκωνίου που βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ από το 2015 και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αθανάσιος Κολαλάς , είναι τα δυο πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Είναι οι εμπνευστές, οι συντελεστές, οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε αυτός ο θεσμός, που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στον πολιτισμό και το θέαμα, και παράλληλα εκπαιδεύοντας το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Και σ΄ αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, η Άννα και ο Θανάσης αποδείχθηκαν σπουδαίοι δάσκαλοι.

Makthes.gr

 

«Κάθε καλοκαίρι, η “καρδιά” του Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη παραδίδεται στην Τέχνη. Το αλλοτινό “κάτεργο” της συμπρωτεύουσας, ένας τόπος βασανιστηρίων για πολλούς κρατούμενους, παίρνει πνοή ζωής μέσω του Φεστιβάλ Επταπυργίου το οποίο συμπληρώνει τα έξι χρόνια ύπαρξης.

Ο θεσμός που διεκδικεί σθεναρά – και κατακτά χρόνο με τον χρόνο – την καταξίωση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης επιστρέφει από σήμερα με 7 παραγωγές εκ των οποίων οι 5 πρωτογενείς και 15 παραστάσεις. Έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό μνημείο συνθέτουν ένα παζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων».

News247.gr

 

«Στον αγαπημένο καλοκαιρινό πολιτιστικό θεσμό, το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024», επιστέφει φέτος η όπερα. Συγκεκριμένα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο «I Pagliacci» του Ruggero Leoncavallo στις 10,11,12 και 14 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εκατό συντελεστές θα ανεβούν στην σκηνή για να ζωντανέψουν ένα από τα γνωστότερα πρώιμα έργα του ιταλικού βερισμού».

Voria.gr

 

“Αθ. Κολαλάς: Πραγματικά το Φεστιβάλ στοχεύει στο να παράγει καλλιτεχνικά προϊόντα που δύσκολα θα τολμούσαν ιδιώτες παραγωγοί ή άλλοι φορείς. Η όπερα αποτελεί ίσως το πιο περίπλοκο και δύσκολο είδος τέχνης μιας και περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, εικαστικά, και ως εκ τούτου σπάνια χαιρόμαστε παραγωγές όπερας στην πόλη μας, πόσο μάλλον παραγωγές που είναι φτιαγμένες από το δυναμικό της πόλης. Με επιλεγμένο ρεπερτόριο, προσιτό εισιτήριο και αξιολογότατες παραγωγές προσδοκούμε να συμπληρώσουμε το κενό αυτό που υπάρχει στα καλλιτεχνικά δεδομένα της πόλης και παράλληλα να εκπαιδεύσουμε το κοινό και ειδικότερα τους νέους. Παράλληλα βέβαια δε μπορούμε να μην επηρεαζόμαστε από την κοινωνική καθημερινότητα. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός γυναικοκτονιών ειδικά στη χώρα μας αλλά και η καθολική προσπάθεια για αντιμετώπιση του φαινομένου, μας ανάγκασαν να διαλέξουμε ένα έργο που θα «είχε κάτι να πει» σχετικά..”

 parallaximag.gr

 

«Μαγικές βραδιές έζησαν όσοι παρακολούθησαν στις 10, 12, 13 και 14/7 στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 τις τέσσερις sold out παραστάσεις της όπερας «I pagliacci» του Ruggero Leoncavallo σε σκηνοθεσία Αθανάσιου Κολαλά, με την εξαιρετική Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Γιώργου Βράνου.

Περισσότεροι από 100 συντελεστές παρουσίασαν ένα από τα γνωστότερα πρώιμα έργα του ιταλικού βερισμού, που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να αποτελεί έργο ρεπερτορίου σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα.

O κ. Κολαλάς με την ευρηματική σκηνοθεσία του γοήτεψε το κοινό και κατάφερε να μας συγκινήσει καταθέτοντας μια διαφορετική σκηνοθετική ανάγνωση της ιστορίας, πάντα με σεβασμό στο κείμενο και τη μουσική. 

Μετέδωσε με μαεστρία την οπτική του στους πρωταγωνιστές του, και εκείνοι με τις ερμηνείες τους συγκίνησαν τους θεατές».

Karfitsa.gr

 

“Το φετινό φεστιβάλ έχει έντονο το άρωμα γυναίκας και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, σε μία εποχή που η επικαιρότητα έχει κατακλειστεί από τέτοιου είδους περιστατικά που σοκάρουν”.

Thestival.gr

 

“Η αίσθηση με την οποία έμεινα ήταν πολύ δυνατή. Συγκλονισμένη από αυτό που είδα και άκουσα, προβληματισμένη από τις σκέψεις που έκανα και εντυπωσιασμένη, για άλλη μια φορά, από την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει εμάς τους ανθρώπους. ‘Γέλα παλιάτσο’, σκέφτηκα αποχαιρετώντας αυτή τη βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό”.

Kulturosupa.gr

 

«Nel cortile della Fortezza di Salonicco, un luogo di grande suggestione che domina l’intera città, è stato allestito uno spettacolo lirico importante: ‘Pagliacci’ di Ruggero Leoncavallo.

Si è trattato di un grosso sforzo, con lunghi periodi di prove, peraltro in condizioni  climatiche non fra le più adatte al canto, ma il risultato è stato decisamente molto interessante, sia dal punto di vista musicale che scenico.

La regia di Athanasios Kolalas era in perfetta sintonia con il luogo.

Giorgos Vranos dirige con bravura l’orchestra Sinfonica di Stato di Salonicco

Maria Kostraki Criniti è molto brava scenicamente. Una vera primadonna sia come Nedda che nel ruolo di Colombina.

Spadaccini non cerca il bello, ma il vero, racconta con forza la consapevolezza del dolore(…)».

Μετάφραση: “Στην αυλή του Φρούριου της Θεσσαλονίκης, ένα χώρο εντυπωσιακό που κυριαρχεί στην πόλη, στήθηκε ένα σημαντικό λυρικό θέαμα: I Pagliacci του Ruggero Leoncavallo. Προετοιμάστηκε με μεγάλες προσπάθειες, και μακρά περίοδο προβών, που, αν και σε περιόδους που οι κλιματικές συνθήκες δεν ήταν οι πιο κατάλληλες για το τραγούδι, όμως το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα πολύ ενδιαφέρον, και στο κομμάτι της μουσικής αλλά και σε αυτό του θεάματος. Η σκηνοθεσία του Αθανάσιου Κολαλά ήταν ταιριαστή με τον χώρο. Ο Γιώργος Βράνος διεύθυνε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με επιδεξιότητα.

Η Μαρία Κωστράκη είναι πολύ καλή ερμηνευτικά. Μια πραγματική πριμαντόνα και ως Νέντα και ως Κολομπίνα. Ο Spadaccini δεν επιζητούσε το ωραίο, αλλά το αληθινό, αφηγήθηκε δυναμικά την επίγνωση του πόνου(..)»

Laplatea.it

 

«O κ. Κολαλάς με την ευρηματική σκηνοθεσία του γοήτεψε το κοινό και κατάφερε να μας συγκινήσει καταθέτοντας μια διαφορετική σκηνοθετική ανάγνωση της ιστορίας, πάντα με σεβασμό στο κείμενο και τη μουσική.

Μετέδωσε με μαεστρία την οπτική του στους πρωταγωνιστές του, και εκείνοι με τις ερμηνείες τους συγκίνησαν τους θεατές».

Thes.gr

 

“Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με τη λαμπρή πολυετή καριέρα ανηφορίζει αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις της, στις 22 και 23 Ιουλίου, παρουσιάζει μαζί με τη μουσικό και ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου ένα πρόγραμμα που δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Σημείο αναφοράς της μουσικής παράστασης είναι η γυναίκα μάνα- σύντροφος- εργαζόμενη, η οποία είναι δυναμική, τρυφερή, ανθεκτική, δημιουργική”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

“Πλήθος κόσμου χειροκρότησε την Δήμητρα Γαλάνη και την Παυλίνα Βουλγαράκη στις δύο sold out συναυλίες τους στο Φεστιβάλ Επταπυργίου το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”..

Parallaxi.gr

 

«-Φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου βάζει την γυναίκα στο επίκεντρο. Πώς επιλέξατε έναν άνδρα ποιητή;

Άννα Μυκωνίου: Μα είναι ένας άνδρας ποιητής που γνωρίζει όσο κανένας την γυναικεία ψυχολογία, συμπονά την γυναίκα και την θέτει στο επίκεντρο  της έμπνευσης του. Ο Λόρκα  αναγνωρίζει τη μακραίωνη καταπίεση, ορατή και αόρατη, που έχει υποστεί. Δεν τον απασχολούν τόσο οι αντιδράσεις των ανδρών στα θεατρικά του έργα. Είναι γραμμένα, για να φωτίσουν την γυναικεία ψυχοσύνθεση. Η Μαριάνα Πινέδα, η Μπερνάλτα Άλμπα και οι κόρες της, η Δόνα Ροζίτα, η Νύφη, η θαυμαστή  Μπαλωματού, η Γέρμα,  η Μπελίσα είναι οι ηρωίδες του, γυναίκες που ζουν σε μια σκληρή ανδροκρατούμενη κοινωνία, εγκλωβισμένες σε προκαταλήψεις και στερεότυπα, αλλά και σε κανόνες που έχουν θεσπιστεί από άνδρες. Ο Λόρκα συνθέτει τα πορτραίτα τους και αναλύει τον ρόλο τους μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία που ο μισογυνισμός είναι βαθιά ριζωμένος».

TyposThes.gr

 

«Το Φεστιβάλ Επταπυργίου του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019, έχει καταφέρει να γίνει θεσμός και να εντάξει στην καθημερινότητά μας ένα σπουδαίο μνημείο της Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την ιστορία με το σύγχρονο πολιτισμό και την τέχνη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, ξεκίνησε το ταξίδι του, το καλοκαίρι του 2019, πέρασε δυο δύσκολα χρόνια πανδημίας και αποτελεί πλέον βασικό κύκλο εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Ελλάδος».

Ogdoo.gr

 

“Με προσανατολισμό γύρω από την γυναίκα το Φεστιβάλ Επταπυργίου ανοίγει φέτος την αυλαία του από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Με ονόματα όπως Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δήμητρα Γαλάνη, Παυλίνα Βουλγαράκη και Μάριο Φραγκούλη, κάνει μαζικό κάλεσμα για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού”.

Thesstoday.gr

 

“Στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επταπυργίου διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Φέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός με τις 7 παραγωγές, τις 15 παραστάσεις εκ των οποίων οι τέσσερις Όπερα, τους 270 καλλιτέχνες εκ των οποίων πάνω από 75% προέρχονται από την ΠΚΜ, τους 100 συντελεστές είναι αφιερωμένος στη γυναίκα”.

Grtimes.gr

 

“Όταν κάποιος αγαπά με πάθος το λειτούργημά του υπηρετώντας την τέχνη στον τομέα της σκηνοθεσίας, το αποτέλεσμα είναι πάντα άριστο και προκαλεί το θαυμασμό! Ο χαρισματικός Αθανάσιος Κολαλάς είναι ένας από αυτούς και ένας από τους άξιους σκηνοθέτες της γενιάς του γι’ αυτό όλες οι δουλειές του στέφονται με απόλυτη επιτυχία και δρέπουν δάφνες!”

Cosmopoliti.com

 

“Στην παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου η ιστορία μεταφέρεται στη δεκαετία του 50΄. Μια περίοδο που ακόμα υπάρχει το «χρώμα» του ιταλικού νότου, που τα απόνερα του πολέμου εξωθούν ανθρώπους, όπως η Νέντα, σε δύσκολες επιλογές επιβίωσης και που ακόμα η ενδοοικογενειακή βία και το bulling όχι απλά δεν κατακρίνονται αλλά θεωρούνται δείγματα ισχύος και δημοφιλίας. Είναι μια περίοδος για την οποία ο θεατής έχει αναφορές και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να κατανοήσει, να αποκωδικοποιήσει και να σηματοδοτήσει τα σκηνικά μηνύματα”.

Exostis.gr

 

“Μεγαλύτερο σε διάρκεια (5 Ιουνίου μέχρι και 23 Ιουλίου), το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει  7 παραγωγές (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής,  συναυλίες έντεχνης μουσικής), σε 15 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Musiccorner.gr

 

“Θεάματα υψηλής ποιότητας, που δεν συνηθίζεται να παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Επταπυργίου που διοργανώνει, κάθε χρόνο, με τεράστια επιτυχία και με συνεχόμενα sold out, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης, στο μοναδικό Φρούριο του Επταπυργίου, συνθέτουν ένα πάζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής, συναυλίες έντεχνης μουσικής)”.

Ogdoo.gr

 

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2024 αποτελείται από επτά μεγάλες παραγωγές. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά θα παρουσιαστούν 7 παραγωγές, σε 15 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς.

Culturenow.gr

 

«Η Άννα Μυκωνίου δούλεψε πάρα πολύ σκληρά με τους συνεργάτες της για την επιτυχία του θεσμού που έκανε αρχικά δειλά τα πρώτα του βήματα έχοντας τώρα πια σχεδόν όλες του τις παραστάσεις προπωλημένες».

Makthes.gr

 

“Το πιο ζεστό χειροκρότημα πήραν το βράδυ της Κυριακής η Δήμητρα Γαλάνη και η Παυλίνα Βουλγαράκη στην συναυλία που έδωσαν στο Φεστιβάλ Επταπυργίου το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα γεμάτο πρόγραμμα που ξεπερνούσε τις 2 ώρες, κέρδισε τους θεατές!”

TyposThes.gr

 

 «Οι βραδιές ποίησης στο Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι αφιερωμένες στο έργο του Λόρκα που σημάδεψε με το έργο του γενιές αναγνωστών σε όλο τον κόσμο. Στο Επταπύργιο μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια θα προσεγγίσουμε το ποιητικό του σύμπαν και θα επικεντρωθούμε στη θέση της γυναίκας στο έργο του».

Αντίνοος Αλμπάνης

 

Μαρία Κωστράκη για την όπερα «I Pagliacci»:

“ Είναι μεγάλο πράγμα και αξιέπαινο που το Φεστιβάλ Επταπυργίου δίνει βήμα σε κάτι τόσο δύσκολο και το κάνει θεσμό κάθε χρόνο!».

Theopinion.gr

 

Mickael Spadaccini

«4 Shows of Pagliacci Done here in Thessaloniki.What a sucess, what for an amazing team and festival.

It was such a big pleasure to work with such great people, for sure it will remains in my memory.

Miss you all ,already.

Now relaxing for one week and after direction Italy for Cavalleria and Butterfly,Turiddu and Pinkerton».

 

Δημήτρης Μπάσης:
«Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, ένα φεστιβάλ που αφήνει τον απόηχό του σε όλη την Ελλάδα, αφού οι επικεφαλής του έχουν φροντίσει να ακουστεί η φωνή του παντού. Εδώ πραγματοποιούνται πολύ σημαντικές πρωτογενείς παραγωγές.

Επίσης, το ότι ένα φεστιβάλ εντάσσει Λόρκα στο πρόγραμμά του, δείχνει την υψηλή αισθητική και την ποιότητά του. Σκεφτείτε ότι έχουμε κάνει ήδη δύο πρόβες με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη για ένα έργο για το οποίο θα είμαστε ήδη δύο μέρες πριν τις συναυλίες εκεί, ώστε να κάνουμε δοκιμές πρωί-βράδυ με τη Συμφωνική Ορχήστρα μόνο για μια διήμερη εμφάνιση».

Εφημερίδα Μακεδονία

 

«Θα είναι 2 πραγματικά υπέροχες βραδιές σήμερα και αύριο.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Anna Mykoniou και τον Athanasios Kolalas για την εμπιστοσύνη. Ένα μεγάλο μπράβο στη μαέστρο, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, χορωδούς, τεχνικούς και όσους έχουν εργαστεί για αυτή την πολύ όμορφη παραγωγή. Και φυσικά ευχαριστώ την συνεργάτιδά μου Μαρία Βλάχου που είναι πάντα δίπλα μου».

Μανόλης Ανδρουλιδάκης

 

“Μόνο αγάπη και υπερηφάνεια για τα τέσσερα πλάσματα που εκπροσώπησαν τους «Φύρδην Μίγδην» σε μια από τις καλύτερες παραγωγές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ μέχρι τώρα, την όπερα “I Pagliacci” του Ruggero Leoncavallo, που ολοκλήρωσε χθες Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 τις 4 soldout παραστάσεις της στο Επταπύργιο, καταχειροκροτούμενη από το κοινό και λαμβάνοντας τα καλύτερα σχόλια από τον τύπο και από τους θεατές!

Ήταν μια υπέροχη και ιδιαίτερα συγκινητική εμπειρία για εμάς που μπορέσαμε να δούμε τους ηθοποιούς μας Ελένη Διγενή, Νάνσυ Δρούγκα, Βιργινία Καλλιοτζή και Γιώργο Μπάκα πάνω σε μια μαγική σκηνή, γεμάτη μουσικές και χρώματα, πλαισιωμένους από επαγγελματίες εξαιρετικούς στη δουλειά τους, σε μία άρτια παραγωγή, άψογα σκηνοθετημένη, που μας συνεπήρε και μας συγκίνησε! Anna Mykoniou Athanasios Kolalas Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ό,τι και να πούμε είναι λίγο! Πάντα επιτυχίες!”

Φύρδην Μίγδην – Θεατρική Ομάδα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

 

 

 

ΕΕ_ΕΣΠΑ_Πρόγραμμα