Kitsou

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ

 

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, πήρε δίπλωμα άρπας με άριστα παμψηφεί και βραβείο από το ΚΩΘ, στην συνέχεια δίπλωμα και Konzertexamen, επίσης με άριστα, από την Musikhochschule Κολωνίας, ως υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Παράλληλα σπούδασε μουσική δωματίου στο Codarts Rotterdams Akademie, βιολί και κλασικό τραγούδι – που κατέχει και δίπλωμα με άριστα παμψηφεί. Βραβεύτηκε με άριστες κριτικές στο “Associazione Rovere d’ Oro” στην Ιταλία.
Συμμετείχε ως σολίστ σε φεστιβάλ όπως των Δημητρίων, ″Incontri Musicali d’ Estate″ Σικελία, Musik Triennale Γερμανία, ″St. George International Festival of music″ κ.α. όπως επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με ΚΟΘ, ΣΟΔΘ και E.S.O. (Γερμανία).
Συναυλίες έδωσε σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο κ.α.
Μέλος των «ORPHEUS SOLOISTS» και συνεργαζόμενη με ΣΟΔΘ και ΚΟΘ από το 2004.
Έχει δώσει master classes στο ″St. George International Festival of music″ για συνεχείς χρονιές, όπως επίσης έχει προσκληθεί από το Royal College of Manchester και από το 5th International Summer Harp Academy στη Βουλγαρία.
Διατηρεί τάξεις άρπας στο ΚΩΘ, ΣΩΘ και στο ΠΑΜΑΚ – το πρώτο τμήμα άρπας στην Ελλάδα σε ανώτατο επίπεδο.
To 2013 δημιούργησε το harp ensemble ″PerHarps″ με ευρύ ρεπερτόριο από προσωπικές της διασκευές και συνθέσεις. Οι ″PerHarps″ είναι το μοναδικό harp ensemble στην Ελλάδα.