ΚΩΣΤΡΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΡΑΚΗ

Η διακεκριμένη Ελληνίδα υψίφωνος και υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 23 ετών με το ρόλο της Νορίνα στην όπερα Don Pasquale του G. Donizetti, στην Όπερα Δωματίου του Μονάχου. Έκτοτε ερμήνευσε ρόλους σε όπερες όπως: Don Giovanni, Carmen, La Donna del lago, Dido & Aeneas, Ariadne auf Naxos κ.α. σε Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης), Γερμανία (Staatsoper Nürnberg, Theater Dortmund κ.α.), Ιταλία (Rossini Opera Festival, Teatro del Giglio κ.α.), Βουλγαρία (Bulgaria Concert Hall), Αίγυπτο (Όπερα Καΐρου και Αλεξάνδρειας) και Αλγερία (Setif Music Festival).
Με ιδιαίτερη αγάπη αφιερώνεται στην ελληνική έντεχνη μουσική με συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Σταθμό στην πορεία της αποτελεί το «Ρεσιτάλ» με κύκλους του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η 3η Συμφωνία του Μίκη Θεοδωράκη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην Herkulessaal του Μονάχου, ο δίσκος με μελοποιημένο Καβάφη από τον Αθανάσιο Σίμογλου και ο «Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζιδάκι στην Ehrbar Saal της Βιέννης.
Το 2022 κυκλοφόρησε το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Mosaico Mediterraneo”, ενώ συμμετέχει στο Ρεσιτάλ-Ντοκιμαντέρ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.