1000055347-1200x900

ΚARFITSA.GR Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο πολύχρωμο μουσικό φεστιβάλ (ΦΩΤΟ+Video)

Με πολλή μουσική, κέφι αλλά και με πολλά μουσικά σχήματα, έρχεται να ξεσηκώσει την πόλη το #SKGLIVE! MUSIC FEST που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως τις 18 Απριλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην συνέντευξη τυπου που δόθηκε σήμερα από το Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο Ολύμπιο αναλύθηκε το πρόγραμμα και οι στόχοι του #SKGLIVE! MUSIC FEST, το οποίο θα αποτελέσει τον νέο θεσμό στην πόλη υποσχόμενο αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Με το μήνυμα «Ζωντανεύουμε στην δημιουργία», η πολύχρωμη μουσική γιορτή έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη, με 28 μουσικά σχήματα, τα οποία είναι από διαφορετικά ρεπερτόρια και αρχικά κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, και στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι 28 από τις 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις, δίνοντας την υπόσχεση πως η πόλη εκείνο το τετραήμερο θα σφύζει από ζωη.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε «Έχω πει πολλές φορές ότι ο πολιτισμός αποτελεί μέσο έκφρασης για την Περιφέρεια μας. Σήμερα παρουσιάζουμε αυτό το νέο φεστιβάλ μουσικής και φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει το νέο πολιτιστικό και μουσικό δρώμενο του τόπου μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό όραμά μας, ώστε να άνοιξε τον δρόμο στους νέους. Πρόκειται να συμμετάσχουν 28 σχήματα, 235 ιδιαίτερα ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Είναι πραγματικά μια γιορτή για την πόλη και έμπνευση μας είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της τεράστιας μουσικής κληρονομιάς που έχουμε στον τόπο μας. Δίνουμε στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Η Θεσσαλονίκης είναι μια πόλη που προϋπήρχε η καλλιτεχνική δημιουργία και με αυτό το φεστιβάλ επανασυνδέεται με την ταυτότητα της. Στόχος μας είναι να προβάλουμε την πλούσια κληρονομιά μας και να δημιουργούμε πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των καλλιτεχνικών δυνάμεων της πόλης. Θα στεκόμαστε , σταθερά και ουσιαστικά δίπλα στους φορείς τους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, χωρίς αποκλεισμούς.

Όπως κάναμε ήδη τα προηγούμενα χρόνια με περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα φέραμε 80 οπτικοακουστικές παραγωγές και μαζί 145 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, αλλά και 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια ουσιαστικά είναι αυτή που χρηματοδοτεί ότι εμπεριέχει τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη και πέρα από τον σύγχρονο πολιτισμό αναδεικνύουμε και την πολιτιστική κληρονομιάς μας , όπως το νέο μουσείο της Βεργίνας, τον Τύμβο Κάστα, το σπήλαιο των Πετραλώνων κ.α.. Για εμάς ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλους. Μια διέξοδος εξωστρέφειας που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και φωτεινή».

 

Έπειτα, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκωνίου τόνισε «Τώρα ήρθε η στιγμή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ ευκαιριών. Εκτός ότι συστήνουμε αυτά τα σχήματα, θα καλέσουμε αντιδημάρχους και δημάρχους της Βορείου Ελλαδος, ώστε να ακούσουν αυτά τα σχήματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν και σε συνεργασίες για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους συγκεκριμένους Δήμους στο μέλλον. Ουσιαστικά δίνεται η ευκαιρία στο ντόπιο καλλιτεχνικό προϊόν».

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλαδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης είπε πως «Η Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της. Οι τέσσερις μέρες δεν είναι αρκετές για αυτό το φεστιβάλ, όποτε περιμένουμε να δούμε πότε θα στήσουμε κι αλλά αυτόνομα φεστιβάλ, όπως τζαζ. Αυτό που θα ξετυλιχτεί είναι ένα απολύτως εξαγώγιμο προϊόν για τα Βαλκάνια, αλλά και για όλο τον κόσμο».

Το παρόν έδωσε στην συνέντευξη τύπου ο, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος -Σάκης Μιχαηλίδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δημήτρης Φίστας.

Να σημειωθεί, ότι το SKGLIVE! MUSIC FEST πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλαδος.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Link 

 

1000055347-1200x900