7f1

TYPOSTHES #Skglive! Music fest: Έρχεται νέο μουσικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη – Για 4 ημέρες

7f1

Για τέσσερις μέρες 28 μουσικά σχήματα θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Ολύμπιον

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στον πολιτισμό. Τα προηγούμενα χρόνια κάναμε περισσότερες από 1000 εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Το  Skglive! Music fest θα αποτελέσει νέο θεσμό του τόπου μας. Είναι διοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που πρωτοπορεί στην καλλιτεχνική δημιουργία. Με αυτό το φεστιβάλ θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο στα όνειρα καλλιτεχνών του τόπου μας. Έμπνευση μας είναι ο τεράστιος πλούτος και η μεγάλη ποικιλία μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης στον τόπο μας. Δίνουμε την δυνατότητα σε ανήσυχους καλλιτέχνες να δημιουργούν εδώ» σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικωστας.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να στέκεται δίπλα στους ανθρώπους και φορείς του πολιτισμού και να στηρίζει όλες τις μορφές τέχνης δίχως αποκλεισμούς.

Έκανε αναφορά στο Film Office και στις 80 οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίστηκαν και τα 145 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα που τις συνόδευσαν, αλλά και 4.000 νέες θέσεις εργασίας  που προέκυψαν, ενώ πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης κα.

Παράλληλα μίλησε για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πχ νέο μουσείο Βεργίνας, ανάκτορο αρχαίας Πέλλας, σπήλαιο Πετραλώνων. Αμφίπολη. «Ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Κάνει την ζωή μας πιο όμορφη και φωτεινή», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ όπου θα ακουστούν φρέσκιες φωνές.

Στο πώς γεννήθηκε το Skglive! Music fest αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου. «Την εποχή της πανδημίας αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει κενό στην ύπαρξη μουσικών σκηνών με αποτέλεσμα ταλαντούχοι άνθρωποι να μην μπορούν να προβάλλουν τη δουλειά τους και είτε να πέφτουν σε απραξία είτε να φεύγουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν μια ευκαιρία.

Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς. Το ξεκινήσαμε με το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Τώρα ήρθε η στιγμή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος να κάνουμε ένα φεστιβάλ ευκαιριών», σημείωσε προσθέτοντας ότι θα προσκληθούν εντεταλμένοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι πολιτισμού για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. «Θέλουμε να αξιοποιηθεί το  ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό», σημείωσε.

Ο Γιώργος Ανδρέου μέλος της κριτικής επιτροπής σημείωσε ότι παρατηρείται μείωση των χώρων που παίζεται ζωντανή μουσική στη χώρα μας και σχολίασε ότι πρέπει να δίνεται βήμα σε νέους ανθρώπους. Πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έρχεται να καλύψει ένα κενό. Είπε πως δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν τα σχήματα που θα λάβουν μέρος ενώ σχολίασε πως μέσα από το Φεστιβάλ θα γεννηθούν νέες ιδέες. Και κατέληξε: «Το παράθυρο αυτό που ανοίγει μπορεί να γίνει ένας θεσμός που να βοηθήσει τους νέους δημιουργούς και να δώσει στα παιδιά μας ένα αίσθημα αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζερβουδάκης είπε πως  “η Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της. Εδώ είμαστε στο πλευρό της προσπάθειας αυτής του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ στην προσπάθεια της να στηρίξει τους καλλιτέχνες της. Συμμετέχουμε με την ψυχή μας στο φεστιβάλ. Και αυτό που θα γίνει είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν».

Τέλος ο Γιώργος Αγγέλου αντιδήμαρχος Θέρμης μίλησε για την συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ και είπε ότι θα είναι παρόντες στο νέο φεστιβάλ μουσικής που θα γίνει στο Ολύμπιον σχολιάζοντας ότι από την Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους χιλιάδες καλλιτέχνες και θα δούμε ακόμη περισσότερους στο μέλλον.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΦΚΘ απηύθυνε η Τίνα Αντωνάκου.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο 

 

Το πρόγραμμα του Skglive! Music fest έχει ως εξής:

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

#Νίκος Χρηστίδης

#Alenti Quintet

#Ελένη Μπουσμαλή

#Μαργαρίτα Λιτητάρη

#Γιάννης Γεωργιλάς

#Argalios

#Μουσικοί Περιηγητές

 

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

#Baby on Board

#Μαρία Παρούση

#MiroRiro

#Κώστας Τηλαβερίδης

#Κούπες

#Carmen Venti

#Γιώργος Φωκάς & Hardbeats

 

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

#Γιώργος Καρράς

#Oktavision

#ΜόΡΑ

#Thodoris Kotsifas Large Ensemble

#Arethma

#Sokratis Votskos Quartet

#Γουρούνια στο διάστημα

 

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

#Stringless

#Caja Secreta

#Tales from the Box

#Yako Trio

#Les Filadores

#Bouche Fermée

#Γιάννης Οικονομίδης  Latin Jazz Sextet.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.