tzitzi

VORIA.GR: SKGLIVE! MUSIC FEST: Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ έρχεται στη Θεσσαλονίκη – Τα 28 σχήματα νέων καλλιτεχνών που συμμετέχουν

 

tzitzi

 

 

Με το σύνθημα: «Ζωντανεύουμε τη Δημιουργία» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συστήνουν στους λάτρεις της μουσικής το SKGLIVE! MUSIC FEST.

Πρόκειται για ένα νέο μουσικό φεστιβάλ το οποίο θα διοργανωθεί στις 15-18 Απριλίου με δωρεάν είσοδο στον εμβληματικό χώρο του Ολύμπιον στο οποίο θα συμμετέχουν 28 μουσικά σχήματα και μεμονωμένοι καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον αρχικό διαγωνισμό που προηγήθηκε κατατέθηκαν 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις, με φρέσκο ήχο και έμπνευση. Από τις 165 συμμετοχές από μουσικά σχήματα και μπάντες η καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ επέλεξε 28 μουσικά σχήματα για να παρουσιάσουν στον κοινό την δουλειά τους στο τετραήμερο του SKGLIVE MUSIC FEST.

Σύμφωνα με την Άννα Μυκωνίου, Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται για συμμετοχή ρεκόρ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη ύπαρξης ενός θεσμού που προωθεί και αναδεικνύει τη μουσική δημιουργία.

Μιλώντας για την ιδέα δημιουργίας του φεστιβάλ, η κ. Μυκωνίου ανέφερε πως από την εποχή της πανδημίας εντοπίστηκε ένα κενό στην ύπαρξη μουσικών σκηνών με αποτέλεσμα ταλαντούχοι άνθρωποι να μην μπορούν να προβάλλουν τη δουλειά τους και είτε να πέφτουν σε απραξία είτε να φεύγουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν μια ευκαιρία.

«Αυτή η διαπίστωση μας οδήγησε στη σκέψη να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς. επισήμανε η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού.

Το σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι στο φεστιβάλ κλήθηκαν εντεταλμένοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι πολιτισμού προκειμένου να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες και να τους προσκαλέσουν σε τοπικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να προωθήσουν περαιτέρω το μουσικό έργο τους. «Ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε κάτι νέο, ένα φεστιβάλ ευκαιριών»» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η Περιφέρεια επενδύει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό, χαρακτηρίζοντας το φεστιβάλ ως ένα νέο θεσμό που θα γεμίσει με φως και αισιοδοξία την πόλη.

«Ανοίγουμε τον δρόμο και δίνουμε τον χώρο σε νέους καλλιτέχνες, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, να αναδείξουν την δουλειά τους και το ταλέντο τους. Θα είναι μια γιορτή της μουσικής με όλα τα είδη από τη τζαζ και τη ροκ μέχρι την ηλεκτρονική και την παραδοσιακή μουσική» επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια διοργάνωσε χίλιες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες αλλά και μεγάλα φεστιβάλ όπως αυτό του Επταπυργίου αλλά και οι βραδιές πολιτισμού.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την πλούσια κληρονομιά μας και να δημιουργούμε πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των καλλιτεχνικών δυνάμεων της πόλης. Θα στεκόμαστε, σταθερά και ουσιαστικά δίπλα στους φορείς τους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως κάναμε ήδη τα προηγούμενα χρόνια, με περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα φέραμε 80 οπτικοακουστικές παραγωγές και μαζί 145 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, αλλά και 4.000 νέες θέσεις εργασίας».

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, ένας δρόμος εξωστρέφειας και συνεργασίας  που κάνει τη ζωή πιο όμορφη και πιο φωτεινή.

Ο Γιώργος Ανδρέου, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής τραγουδοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και σύμβουλος πολιτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθούν οι νέοι μουσικοί σε μια εποχή όπου οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Όπως είπε, αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το φεστιβάλ το οποίο, όπως είπε, δεν είναι ένας απλός μουσικός διαγωνισμός με βραβεία αλλά μια ευκαιρία παρουσίασης του καλλιτεχνικού έργου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης επισήμανε ότι ο σύλλογος στηρίζει το νέο θεσμό λέγοντας χαρακτηριστικά «η  Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της».

Η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Τίνα Αντωνάκου ανέφερε πως το φεστιβάλ θα υποστηρίξει με προσωπικό και εξοπλισμό το νέο μουσικό θεσμό.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο

 

skg-live-music-festival2