
ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ‘ΩΡΑ 21:00
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την Θεατρική παράσταση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” του Σοφοκλή από το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης και Κινηματογράφου του Δ.ΙΕΚ (Δημόσιο ΙΕΚ) Θέρμης.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ:
Ένας ηγέτης. Μία απόφαση. Μία καταστροφή. Η τραγωδία του Σοφοκλή παρουσιάζεται από το τμήμα υποκριτικής Θέρμης, σε μια μεταδραματική προσέγγιση, αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και μελέτης πάνω στο κείμενο του. Η σύγκρουση ανάμεσα στους νόμους και στο εθιμικό δίκαιο, η αδιαλλαξία, η σιγή των πολιτών μπροστά στα τεκταινόμενα, καθιστά την τραγωδία αυτή επίκαιρη και ζωντανή. Η ομάδα βρίσκεται επί σκηνής ως χορός και η δράση εξελίσσεται μέσω των μονολόγων των δραματικών προσώπων με σκοπό ο θεατής να μάθει, να αισθανθεί και να προβληματιστεί. Ορισμένους χαρακτήρες του έργου τους υποδύονται περισσότεροι του ενός.
Συντελεστές:
Φιλική Συμμετοχή : Χριστίνα Ζαχαροπούλου Κ.Θ.Β.Ε
Παίζουν: Αντιγόνη: Γκιόκα Δήμητρα, Παναγιωτίδου Ντίνα. Ισμήνη: Τσούμαρη Γεωργία. Κρέοντας: Σπιταλιωράκη Σμαρώ, Κανταρτζόγλου Νίκος, Γκλεζάκης Βασίλης. Φύλακας: Γκιόκα Δήμητρα. Αίμονας: Ταστσόγλου Ελευθέριος Τειρεσίας: Κανταρτζόγλου Νίκος, Ευτυχία Φιριπή. Ευρυδίκη: Λαζαρίδου Ευγνωσία. Εξάγγελος: Γκλεζάκης Βασίλης. Γέροντες – Χορός: Όλη η ομάδα
Για Περισσότερες Πληροφορίες Πατήστε εδώ
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, σας ενημερώνουμε ότι στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:
Μία ώρα πριν από την έναρξη κάθε θεατρικής παράστασης δίνεται δελτίο προτεραιότητας.
Μισή ώρα πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης επιτρέπεται η είσοδος του κοινού στο θέατρο.
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής, υπέρ της “ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ”