2018 οι δρομοι 0

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΏΡΑ 10:00

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Αργιθεατών Β. Ελλάδος “Ο Κατσαντώνης” με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Χορού διοργανώνει την εκδήλωση “Οι Δρόμοι των Αγράφων” στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν την περιοχή της Αργιθέας και γενικότερα του Ορεινού όγκου των Αγράφων της Νότιας Πίνδου, θα αναπτυχθούν, ώστε οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τον Πολιτισμό των Αγράφων και όσων εξαρτώνται από αυτά.

Η όλη προσπάθεια, είναι μία εθελοντική προσπάθεια των μελών του Συλλόγου Αργιθεατών Β. Ελλάδος “Ο Κατσαντώνης”

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Αργιθεατών Β. Ελλάδος “Ο Κατσαντώνης” :

Το πρώτο μέρος , το πρωί της Κυριακής στις 10:00, ξεκινά με σεμινάριο χορών και λαογραφίας της Αργιθέας. Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με τον χορό (χοροδιδασκάλους, χορευτές, λαογράφους κλπ) να έρθουν να γνωρίσουν τους μοναδικούς χορούς μας. Χοροδιδάσκαλος του σεμιναρίου θα είναι ο Αργιθεάτης με πλούσια βιογραφικό και εμπειρία Γιώργος Κόνιαρης. Όσοι θα παρευρεθούν το μάθημα, θα λάβουν από τον σύλλογο Αργιθεατών β. Ελλάδας «ο Κατσαντώνης» βεβαίωση για την παρακολούθησή του. Το σεμινάριο γίνεται σε συνδιοργάνωση με την «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης»

Στο δεύτερο μέρος που θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από σημαντικούς καλεσμένους. Ξεκινά ο Νίκος Λυγερός με θέμα «Άγραφα και η στρατηγική τους σημασία», ακολουθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων με ομιλητή τον Ιωάννη Κουτσοκώστα και θέμα «Άγραφα και Σαρακατσάνοι», τη σκυτάλη παίρνει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιώτης του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) με θέμα για τους Ασβεστοχωρίτες που έλκουν την καταγωγή τους από τα Άγραφα και καταλήγουμε στο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, τον Ηλία Μαμαλάκη που θα τιμηθεί για τη σειρά εκπομπών του στην ΕΤ3 «ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ» που παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο τον Κατσαντώνη και τα Άγραφα. Πατήστε εδώ για σχετική ενημέρωση.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης η μουσική και ο χορός θα έχουν το τελευταίο λόγο, όπως άλλωστε γίνεται και στην περιοχή μας. Δεν τελειώνει τίποτε χωρίς μουσική, χορό και τραγούδι. Θα παρουσιαστούν χορευτικά συλλόγων που θα έρθουν να μας τιμήσουν και να μας γνωρίσουν. Φυσικά ο χορός θα είναι για όλους.

Για το αναλυτικό Πρόγραμμα πατήστε εδώ

ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΔΕΘ


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας